Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Venstre kæmper for at få Uggeløse ud af Region Hovedstadens råstofplan

Af Martin Geertsen og Anne Ehrenreich, På vegne af Venstres gruppe i Regionsrådet for Hovedstaden

Venstre anerkender, at Råstofplanen i Region Hovedstaden er nødvendig for at sikre vækst og fremgang i vores region. Samtidig har det været vigtigt for Venstre at lytte til borgerne i processen og til deres berettigede bekymringer om at undgå nærhed til bebyggelse, sikre vandforsyninger og en ordentlig kvalitet af råstofferne.

Der foreligger nu en plan, som mere end dækker behovene. Venstre har arbejdet for, at en række kritiske områder skulle udgå af planen. Det gælder bl.a. et område i Uggeløse, i Værebro syd for Stenløse, i Vridsløsemagle, et område ved Lyngerup og et område ved Esbønderup.

I Venstre glæder vi os over, at der er blevet lyttet til borgerne, og at disse områder nu ser ud til at blive taget ud af planen.

Planen indeholder fortsat et område i Ledøje Vest, som Venstre mener bør udgå af planen, idet der er mange forhold, som taler for, at området ikke skal med.

Regionen har selv tidligere konkluderet, at området ikke burde indgå i planen grundet bl.a. nærhed til kulturarv, kirkebeskyttelse, miljømæssige forhold, støv og støj.

Vi håber, at flertallet af vores kollegaer i Regionsrådet for Hovedstaden vil genoverveje deres holdning til netop dette forslag, inden planen skal godkendes på mødet i Regionsrådet den 13. juni 2017.

Publiceret: 08. Juni 2017 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt