Kommunalvalg 2017
Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre.
Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Venstre ønsker det borgerlige samarbejde

Af Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre

Forholdet mellem Venstre og de Konservative i Allerød har ikke altid været det bedste. Da jeg blev formand for Venstre i 2014, og Lone Hansen samtidig blev gruppeformand, besluttede vi til os, at det skulle ændres.

Vi valgte derfor for to år siden at indgå i et tæt samarbejde med de Konservative og de øvrige borgerlige partier. Et samarbejde, som er baseret på tillid, gensidig respekt og i en god tone, selvom vi ikke altid er helt enige.

Venstre gik ind i samarbejdet, selvom vi vidste, at det ville blive svært, og at vi stod foran store besparelser som følge af der blev brugt alt for mange penge i den forrige byrådsperiode samt udefrakommende faktorer.

Årsagen til at vi gik ind i samarbejdet var, at Venstre ønskede, at besparelsen ikke skulle ramme kernevelfærden i det omfang, som det har været muligt. Endvidere ville vi opnå indflydelse på politikken og skabe et bedre samarbejde i byrådet.

Venstre ønsker, at samarbejdet skal fortsætte, og vi vil gerne være med til at samle alle, der ønsker at føre en politik baseret på en superansvarlig økonomi, mere frihed til den enkelte borger, udvikling af Allerød og mere aktiv erhvervspolitik.

Vi ønsker en dagsorden, hvor vi arbejder for igen at kunne forbedre forholdene i dagtilbuddene, skolerne og hos de ældre; for vi må indrømme, at der er blevet sparet for meget på disse områder.

Det betyder også, at vi gerne vil udvide kredsen af partier, der ønsker at indgå i samarbejdet, uanset om man definerer sig som rød, blå eller noget helt tredje.

Publiceret: 26. April 2017 10:05
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt