Annonce
Hos Slagter Jesper kræses der for kunderne med højmodnet reb, og der er altid en ”dagens ret” i disken – lige til at tage med hjem.
Hos Slagter Jesper kræses der for kunderne med højmodnet reb, og der er altid en ”dagens ret” i disken – lige til at tage med hjem.

Et mekka for madelskere

Moderne forbrugere vil ikke spises af med hvad som helst, selv om de har travlt. På Farum Bytorv, 100 meter fra motorvejen, forsyner nordsjællændere sig med friske kvalitetsfødevarer og lækre færdigretter fra stolte specialforretninger.

'Delikaden' er en hel sektion af Farum Bytorv blevet døbt. Her finder kunderne en række specialforretninger, der taler til alle madelskere uanset smagsløg.

Slagtere, fiskehandlere, bagere og osteforretninger er efterhånden sjældne indslag i moderne indkøbscentre, men på Farum Bytorv trives specialforretningerne med de friske kvalitetsfødevarer og lækre færdigretter og tiltrækker mange lokale og regionale kunder, der udnytter bytorvets placering ved Hillerødmotorvejen og dets 840 gratis parkeringspladser.

De gode madoplevelser på Farum Bytorv er kombineret med et bredt butiksudvalg indenfor både udvalgsvarer, caféer og service, og det betyder, at det bliver en god helhedsoplevelse at handle på Bytorvet.

Farum Bytorv vil gerne inspirere sine kunder til at spise godt.
Farum Bytorv vil gerne inspirere sine kunder til at spise godt.

Havets mange fristelser

Hver morgen kører bytorvets fiskehandler Michael Kristensen på Københavns Fisketorv og henter friske fisk til Farum Fisk & Vildt.

”Ud over alle standardvarerne – torsk, rødspætter, fars og fileter – som folk naturligt forventer af en fiskehandel, gør vi meget ud af at føre årstidens fisk, både de gængse og specielle, ikke mindst i weekenderne, hvor folk har mere tid til at tilberede en lækker middag med fisk. Det er jo ikke alle, der gider at tilberede knurhane eller havtaske på en onsdag,” siger Michael Kristensen.

Han blev fiskehandler i 1988 og har i 10 år været indehaver af fiskeforretningen på Farum Bytorv.

”Fisk er en krævende og fascinerende råvare at arbejde med, og hver dag bestræber vi os på at gøre kunderne glade og tilfredse med råvarer, der bare er i orden og inspiration til gode madoplevelser,” siger Michael Kristensen.

Faglig slagter-stolthed

Hos Slagter Jesper er alt, som det skal være i en klassisk dansk slagterforretning – inklusive jargonen, der møder kunderne. Slagtermester Jesper Christiansen, hans fem svende og forretningens øvrige medarbejdere bærer med stolthed faklen videre efter Slagtermester Egon Hornsleth, der etablerede forretningen ved Farum Bytorvs åbning i 1977.

”Vi producerer selv alle slags pølser og pålæg, og der er altid en ”dagens ret” i disken – lige til at tage med hjem og lune,” siger Jesper Christiansen.

Hos Slagter Jesper er højmodnet reb ikke bare højmodnet reb.

”Det skal være den rigtige ko til at starte med, men også størrelsen, fedmen, fedtpigmenteringen, alder, fylde og fasthed spiller ind på kvaliteten,” siger Jesper Christiansen.

Han importerer selv vine fra Toscana og byder i sin slagterforretning på et væld af delikatesser, der fuldender den gode madoplevelse.

Osteboden frister med ost fra hele verden og et stort udvalg af delikatesser og lækre anretninger.
Osteboden frister med ost fra hele verden og et stort udvalg af delikatesser og lækre anretninger.

Ostebordets mange glæder

Med ost fra hele verden og et stort udvalg af delikatesser frister Osteboden med store smagsoplevelser og lækre anretninger.

”Når man begynder at beskæftige sig med ost, bliver det næsten automatisk både ens job og passion. 

Vi kender historien bag ostene. Vi ved, hvordan ostene bliver til, og kender den smagsmæssige betydning af det miljø, ostene ligger i, mens de lagrer. Derfor kan vi også rådgive kunderne om, hvilke oste der vil passe til en given lejlighed. Det gør også en stor forskel, at vi som specialbutik køber hele oste, som vi skærer af, når kunden står i butikken. Det giver en bedre kvalitet og smag, fordi der er blevet kræset mere for ostene, inden de når ud til kunderne” siger Korni Fenger, der driver Osteboden sammen med Michael Henriksen.

Ostebodens frisklavede humus efter egen opskrift er også blevet en sællert, der hver dag tiltrækker mange kunder.

Farum Bytorv forstår, at moderne forbrugere har fået mere travlt, men ikke vil spises af med hvad som helst.
Farum Bytorv forstår, at moderne forbrugere har fået mere travlt, men ikke vil spises af med hvad som helst.

Udvikling af ny mad

På Farum Bytorv supplerer specialforretninger og velassorterede dagligvareforretninger som f.eks. Kvickly og Irma hinanden. I Irma er der efter en stor ombygning blevet endnu mere plads til at præsentere kunderne for de mange kvalitetsfødevarer, der er blevet Irmas varemærke.

Med omkring 1.800 økologiske varenumre er Irma en af de mest økologiske konventionelle supermarkedskæder i verden, men kravene fra moderne forbrugere rækker længere, og Irma finder konstant nye leverandører eller udvikler nye varer, der taler til moderne madelskere.

”Vi er blandt meget andet på vej med flere fødevarer målrettet veganere, og så har vi indgået samarbejde med street kitchen-kæden LêLé, der har udviklet en række convenience-måltider til os. De moderne forbrugere har fået mere travlt, men vil ikke spises af med hvad som helst,” siger butikschef i Irma på Farum Bytorv, Birger Riis.

Og det falder helt i tråd med bytorvets ambitioner, når det gælder madoplevelser, forklarer centerchef Lisette F. Thamdrup:

”På Farum Bytorv vil vi gerne inspirere vores kunder til at spise godt – uanset om de vil spise en hur­tig middag i centret, købe en lækker færdigret med hjem – eller vil hjem og lave mad fra bunden af med gode råvarer.”

FAKTA
Farum Bytorv er et lyst, glasoverdækket shopping­center med 47 forskellige butikker.
Du finder hele fem super­markeder samt et væld af special- og delikatesse­butikker.
Farum Bytorv har stået for Shopping for livsnydere i 40 år.
 
Åbningstider
Mandag til torsdag
09.30 - 18.00
Fredag
09.30 - 19.00
Lørdag
09.30 - 16.00
1. søndag hver måned
10.00 - 15.00
 
Supermarkederne har individuelle, udvidede åbningstider – fra kl. 7-22 alle ugens 7 dage.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Se alle Bytorvets aktiviteter på farumbytorv.dk
Følg os på Facebook facebook.com/farumbytorv
Dette indhold er produceret af annoncøren og afspejler nødvendigvis ikke Lokalavisens holdninger.