Man kan høre om de imponerende myrer ved et foredrag på Allerød Bibliotek samt smage på de små fyre. Foto: Kim Aaen, NatureEyes
Man kan høre om de imponerende myrer ved et foredrag på Allerød Bibliotek samt smage på de små fyre. Foto: Kim Aaen, NatureEyes
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Få smag for myrer og hør om dem

Vidste du at myrerne opfandt landbruget længe før mennesket opstod? De organiserer sig som superorganismer og er på flere måder mere succesfulde end mennesket. Hør hvordan forskerne er begyndt at udnytte myrernes egenskaber til blandt andet biologisk bekæmpelse af skadedyr.

I et livestreamet foredrag på Allerød Bibliotek tirsdag 17. april kl. 19-21, fortæller seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet om myrernes fantastiske egenskaber.

Hør hvordan forskerne har haft held med at benytte myrer til at erstatte sprøjtegifte i frugtplantager. Man vil også, bogstaveligt talt, høre lyden af en myre-superorganisme og lyden af de kemiske stoffer myrerne bruger til at kommunikere med.

Hvis vejret er blevet varmt nok, og man tør, kan man også få en smagsprøve på en af verdens dyreste fødevarer – den lille danske orangemyre – Lasius fuliginosus. Foredraget er gratis. Man kan tilmelde sig på www.bibliotek.alleroed.dk/myrer.

logy

Publiceret: 12. April 2018 06:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt