Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gratis arrangement: Kom og byg en fuglekasse

Foråret er i gang, og selvom det er kort, har fuglene  længe ledt efter det bedste sted at bo.

Lørdag den 17. marts kan du på pladsen ved Allerød Bibliotek mellem klokken 10 og 13 komme og bygge din egen fuglekasse sammen med dine børn. 

Fik du læst: Seje Allerød-drenge: Har skabt computerprogram til rumstationen ISS

Arrangementet, som Den Grønne Guide i Allerød står bag sammen med Allerød Fuglegruppe, Vestre Hus Børnenaturcenter og Danmarks Naturfredningsforening, er gratis og for hele familien.  

 

 

Gode råd til fuglekasser

Fugle i haven skaber liv og hygge, og jo flere fugle, der er i haven, des mindre er risikoen for insekt­plager. Fuglenes vigtigste fødeemner er bladlus, larver og orme, og der er brug for mange småfugle, hvis man skal undgå orm­­ædte æbler og larvespind i hækken. Men hvordan er det så lige, at man får fuglene til at etablere sig i de kasser, man rent faktisk har sat op?

Det betyder noget, hvordan du vender kassen. Hullet skal helst pege i nordøstlig retning.

Hvis du vender kassen i den modsatte retning, altså sydvest, er der risiko for, at der bliver ste­gende hedt inde i kassen. Der kan nemt blive så varmt, at enten æg eller unger dør af hede­slag. Fuglene ved instinktivt godt, at det hænger sådan sammen og vælger derfor kassen fra.

Kom mos i bunden: Du kan gøre det mere attraktivt for fuglene at flytte ind, hvis du har lagt noget i bunden af kassen, for eksempel lidt mos eller lidt tørt hø.

Sæt kassen i øjenhøjde: Erfaringen viser, at fuglene ofte foretrækker kasser, hvor indgangs­hullet er placeret i 160-200 centimers højde

hhs

Publiceret: 05. Marts 2018 03:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt