Grevinde Alexandra besøgte Rungsted Golf Klub for at støtte kvinder, som sætter fokus på brystkræftsagen. Foto: Jacob Damkjær.
Grevinde Alexandra besøgte Rungsted Golf Klub for at støtte kvinder, som sætter fokus på brystkræftsagen. Foto: Jacob Damkjær.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Grevinde Alexandra: Kvinder skal støtte kvinder

Grevinde Alexandra har flere veninder, som er blevet ramt af brystkræft. Derfor er det vigtigt for grevinden, at hun støtter andre kvinder

Af Rikke Søholm

Grevinde Alexandra er blandt andet kendt for sin støtte til brystkræftsagen. Særlig for Kræftens Bekæmpelse og andre kampagner, men nu også for sit engagement i golfturneringen Pink Cup, hvor 6000 kvinder deltager og samtidig donerer overskuddet til brystkræftsagen.

Derfor var grevinden torsdag på besøg i Rungsted Golf Klub for at uddele præmier og vise sin støtte.

Grevinden har ikke tidligere kendt til Pink Cup-turneringen, men synes, at den er enestående.

"Jeg har ikke hørt om det før, men det er ret enestående. Der er 6000 deltagere og 125 klubber, der har meldt sig til. Det er fantastisk, når kvinder støtter kvinder, og også at få den målgruppe til at støtte dagen. Pink Cup har rejst 12 mio. kr. til brystkræftsagen, men der er ikke kun støtte i det, de øger også fokus på brystkræft," forklarer grevinde Alexandra.

Grevinden støtter kvinder

Grevinde Alexandras fokus på brystkræftsagen bunder i personlige forhold og kedelige statistikker, og at hun selv er kvinde.

"Jeg støtter brystkræftsagen, fordi det er kvinder, der bliver ramt. Men det rammer ikke kun kvinder og ikke kun familien. En ud af ni kvinder rammes, og det er en trist statistik. I Danmark er der 1300 nye tilfælde, der får kræft, og det er en kedelig statistik. Det hjælper at sætte fokus på emnet, og jeg har også selv haft veninder, der er ramt," siger grevinde Alexandra.

Grevinden er derfor meget bevidst om at holde sig sund og gøre alt for at passe på sig selv.

"Det sætter tanker i gang om, at man er dødelig og skal passe på og lytte til faresignaler. Man skal holde sig vidende om sygdommen, blive undersøgt hos lægen og sige ja tak til mammografi. I et interview til et sundhedsblad omtalte jeg min diskusprolaps. Det var en besked til mig selv om at passe på mig selv. Jeg dyrker motion og er egentlig nået til et punkt, hvor jeg nyder det. Jeg føler mig mere fit end for mange år siden," forklarer grevinde Alexandra.

Kvinder og sport

Grevinde Alexandra er glad for, at brystkræftsagen får meget opmærksomhed, og for grevinden sender Pink Cup-turneringen et rigtigt signal, fordi det er kvinder, som støtter kvinder.

"Det er enestående, for jeg tænker tilbage til før Esteé Lauder lancerede kampagnen for brystkræft. Der var så lidt fokus og viden om det. Der er gjort meget siden for at rejse viden om brystkræft. I Rungsted Golf Klub deltog jeg i en middag med energiske kvinder. Sport og kvinder kan ikke være en bedre blanding, og det er vigtigt, at kvinder hjælper kvinder," siger grevinde Alexandra.

Publiceret: 25. Maj 2010 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt