Det blev en dramatisk indkøbstur for Michael Forsmark Skjoldager 8. august i Netto i Poppelgården. Foto: Privat
Det blev en dramatisk indkøbstur for Michael Forsmark Skjoldager 8. august i Netto i Poppelgården. Foto: Privat
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kom i slagsmål med butikstyve: “Det var ret vildt”

Michael Forsmark Skjoldager fra Allerød forsøgte tirsdag aften at stoppe et tyveri i Netto i Poppelgården. Hans indgriben kostede ham en brækket finger

Af Kristina Pihl
De fire gerningsmænd beskrives sådan:

A: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Kraftig, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort. Yderligere kendetegn: Bar sorte briller, talte: Engelsk, iført: Sort jakke, grå trøje, lyse jeans, sorte sneakers med hvid sål. Medbragte: Sort rygsæk.

B: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Almindelig, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Blå jakke med hvide ærmer og hætte, blå T-shirt, jeans og sorte sko. Medbragte: Sort rygsæk.

C: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Spinkel, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Sort jakke, sort hættetrøje, sorte bukser, sorte sneakers med hvid sål af mrk. Nike. Medbragte: Sort rygsæk.

D: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år. Kropsbygning: Spinkel, hudfarve: Brun, hårfarve: Sort, hårlængde: Kort, iført: Sort jakke, sort trøje, jeans og sorte sko. Medbragte: Sort rygsæk.

Michael Forsmark Skjoldagers indkøb i Netto i Poppelgården i Lillerød tirsdag aften udviklede sig til noget af en voldsom oplevelse. Her forsøgte han sammen med flere af butikkens kunder at stoppe fire gerningsmænd, der var i færd med at stjæle varer fra butikken.

Michael Forsmark Skjoldager blev overfaldet af gerningsmændene, som brækkede hans finger. I dag er han stadig mærket af den voldomme oplevelse.

“Det var ubehageligt for os og for pigerne, der arbejdede i butikken. Vi prøvede at fortælle tyvene, at de bare skulle tage den med ro, og lige pludselig hoppede de på os,” fortæller han.

Michael Forsmark Skjoldager brækkede en finger under håndgemænget i Netto-butikken. Foto: Privat
Michael Forsmark Skjoldager brækkede en finger under håndgemænget i Netto-butikken. Foto: Privat

Slagsmål i butikken

Det hele begyndte omkring klokken 18.00 tirsdag aften, hvor Michael Forsmark Skjoldager er i gang med sine indkøb. Kort efter sin ankomst til butikken bemærker han, hvordan fire mistænkelige mænd kommer ind. Han ser, hvordan de begynder at fylde hver deres taske med chokolade, kaffe og deodoranter fra butikkens hylder. Han henvender sig derefter til kassedamenen for at gøre hende opmærksom på tyveriet.

“Jeg går hen til den unge pige, der sidder ved kassen. Jeg spørger hende, om hun er alene, og hun fortæller, at hun er alene med en anden kollega, der også er ung. Jeg siger til dem, at de skal kontakte politiet,” fortæller Michael Forsmark Skjoldager til Allerød Nyt.

Læs også: Vaks kunde forhindrede butikstyveri

Mens tyvene er inde i butikken, forsøger Michael Forsmark Skjoldager at få kontakt til nogle af de andre kunder. De stiller sig ud til indgangen og tager fat i tyvene. En af dem begynder nu at slå ud efter ham.

“Lige pludselig går en af mændene helt amok og hiver et ordentlig bundt penge op og går hen og tager den ene af taskerne og hælder tyvekosterne op på betalingsbåndet. Jeg tænker, at det er fint, for der står mange kunder i butikken og ringer efter politiet”, forklarer han.

Mens Michael Forsmark Skjoldager og de andre kunder venter på politiet, begynder der at opstå håndgemæng mellem ham og tyvene. To af butikkens andre kunder hjælper nu Michael Forsmark Skjoldager med at holde tyvene tilbage.

“Pludselig ville han ikke betale alligevel. Vi kommer i håndgemæng, fordi vi vil have dem til at blive i butikken, så de ikke kunne stikke af. Pludselig står vi overfor fire mænd, der går til angreb på os. Det var ret vildt. Folk blev jo bange,” fortæller han.

Det lykkedes Michael Forsmark Skjoldager og de andre kunder at få fat i de fire tyves tasker, men de fire mænd stak af.

Michael Forsmark Skjoldager er i dag glad for, at han valgte at gribe ind overfor de fire tyve, og han har fået mange positive tilkendegivelser efter hans indgriben.

Politiet: Grib ikke ind

Hos Nordsjællands Politi opfordrer man dog borgere til ikke at gribe ind, hvis de oplever lignende situationer.

“Vores indstilling er, at man skal lade være med at gå i kontakt med dem, for man kan komme til skade. Man skal i stedet observere og eventuelt tage billeder af dem. Man skal ikke begynde at gå ind og gå imellem,” lyder det fra pressekoordinator i Nordsjællands Politi, Henrik Suhr.

Publiceret: 11. August 2017 11:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt