Det var nærmest overvældende...

Roser til koncerten i Lillerød Kirke med Dissing & Las og organist Charlotte Møller

Af
Af René Aagaard

koncertgænger

29. marts afholdt Lillerød Kirke en koncert ud over det sædvanlige. En blues-rock-trio akkompagneret af kirkeorgel!
Trioen Jonas Dissing, Rasmus Dissing og Las Nissen gav en koncert udelukkende med Bob Dylan-sange. Kirkens organist Charlotte Møller medvirkede på kirkens nye orgel.
Harmonerede de så sammen? JA! Dét gjorde de! Det var nærmest overvældende at høre, hvordan orglet svøbte sig omkring piano, guitar og mundharmonika og stemmer. Over, under og ind i mellem. Flot arrangeret og flot spillet og sunget.
Trioen stod ved alteret og orglet er som bekendt i den anden ende. Det gav nu ingen lydproblemer, da højtalersystemet er perfekt.
Det tre ungersvende har de helt rigtige stemmer til at synge Onkel Bobs sange. De efterligner eller kopier ikke, de fortolker! Og det gør de godt. Deres oplæg til de enkelte numre var humoristisk og de havde helt tydeligt et lydhørt publikum i deres hule hænder.
Folk må ha' vidst noget på forhånd, for hele kirken var fyldt, selv midtergangen havde fået sat stole op. Som Las bemærkede: "Det er rart at se en fyldt kirke".
At trioen kan spille vidste vi godt - både med og uden Povl - de er jo professionelle på 20. år, så de har samlet en masse erfaring.
Programmet var ikke udelukkende Bobs "hellige" sange, men en bredt spektrum af hans kendte og også nogle af de mindre kendte. Det største af hans værker "Like a rolling stone" fik vi, dog uden at orglet eftergjorde Al Koopers oprindelige meget berømte orgelspil (det ville nu ha' været sjovt at høre på kirkeorgel!). "Every grain of sand", "One more cup of coffee" og mange andre i de fem kvarter fornøjelsen varede.
Og så var koncerten gratis!
Tak for oplevelsen til kunstnerne og Lillerød Kirke.

Publiceret 09 April 2012 10:15

SENESTE TV