Per-Olof Johansson fra Lokalhistorisk Arkiv og Forening for Allerød Kommune (LAFAK) læste op og Keld Jørgensen fra Royal Danish Brass Band blæste i en af lurerne.

Per-Olof Johansson fra Lokalhistorisk Arkiv og Forening for Allerød Kommune (LAFAK) læste op og Keld Jørgensen fra Royal Danish Brass Band blæste i en af lurerne.

Blæser roste lurkopierne

Der blev blæst igennem i de nye lurer hos LAFAK, da Keld Jørgensen fra Royal Danish Brass Band var inviteret med til at fejre, at der nu er to lurkopier i Allerød

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

Per-Olof Johansson fra Lokalhistorisk Arkiv og Forening for Allerød Kommune (LAFAK) havde tydeligvis stor stolthed i stemmen, da han præsenterede de to lurkopier foran foreningens lokaler mandag eftermiddag.
Keld Jørgensen fra Royal Danish Brass Band var inviteret med, for at blæse i instrumenterne, så alle kunne høre, at der kan komme lyd af ud af den.
Instrumentet lur har en særlig betydnng for Allerød, da der i 1797 blev fundet seks lurer i Brudvælte Mose - de såkaldte Brudevæltelurer.

De to lurer, der nu er hos LAFAK, er fra 1938, og det er en engelsk mand, der har doneret dem til foreningen. Han kom selv til København og afleverede dem, og det viste sig, at lurkopierne blev i sin tid givet til Carl Hansen, der boede i London og var direktør for Danish Bacon Company, der importerede dansk bacon til England.
På Kirkehavegaard, hvor LAFAK holder til, prøvespillede Keld Jørgensen fra Royal Danish Brass Band lurerne, og efter hans mening, så spillede de overraskende godt. Der blev både spillet til et digt, som Per-Olof Johansson læste op, og senere blev der blæst andre melodier.

null

Publiceret 06 October 2012 11:00

SENESTE TV