Sensommertoner i Engholmkirken

Koncert med Cæcilie Tagmose

Søndag 3. september kl. 16.00 tager Engholmkirken hul på efterårssæsonens koncertprogram, og der lægges ud med en solo klaver-recital med en af af landets mest fremragende pianister, nemlig Cæcilie Tagmose.

På eftermiddagens program står klaverklassikere fra barok over romantik til nutid, med sonataer af Scarlatti, Robert Schumanns Fantasiestücke Op. 111, et udvalg af Fr. Chopins Mazurkaer samt impressionistiske klange af Claude Debussy i form af Prelude Nr. 10, 'La Cathédrale Engloutie' fra første bind af komponistens samlinger af klaverpræludier.

Desuden fremfører Cæcilie Tagmose en vaskeægte nyere dansk klaverklassiker, nemlig Per Nørgårds 'Grooving' fra 1968, et yderst velklingende og meditativt stykke, der nu er standardrepertoire for en lang række pianister.

Cæcilie Tagmose er født i 1987 og uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær og Niklas Sivelöv, på Klaverskolen Gradus i Århus hos Martin Lysholm Jepsen og i Berlin hos Laurent Boullet. Hun har desuden deltaget i adskillige masterclasses med verdenspianister som Boris Berman, Andrzej Jasinski, og Yonty Solomon.

Cæcilie Tagmose har vundet priser ved flere talentkonkurrencer, heriblandt Music Without Limits i Litauen og 1. pris ved Den Danske Steinway Festival i 2006, og hun er modtager af adskillige legater fra bl.a. Betty og Valdemar van Hauens Fond, Toyota-Fonden og Augustinus Fonden.

Cæcilie Tagmose har medvirket ved talrige koncerter med såvel kammermusik som solorepertoire, og har i øjeblikket base i København, hvorfra hun giver koncerter i hele Danmark.

Der er gratis adgang til koncerten.

Publiceret 31 August 2017 10:15

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV