Beate Andersen åbner værksted i Allerød

Studieværksted og udstilling åbner 6.-7. oktober på Tokkekøbvej

6. og 7. oktober  - henholdsvis fra kl. 16-20 og fra kl. 11-16 - åbner Beate Andersen sit studieværksted i Allerød på Tokkekøbvej 31 med nyindrettede udstillingsrum og en montre ud til vejen.

"Man vil her løbende kunne se mine nyeste keramiske arbejder, og interesserede kan få indblik i arbejdsprocessen og mine inspirationskilder," siger Beate Andersen og fortsætter:

"Inspiration mangler ikke. Den har jeg fra de mange studierejser, jeg har foretaget. I 1988 gik rejsen til Nepal og Tibet, hvor oplevelsen af Tibets klostres murværk inspirede til de ekstremt matte glasurer, som jeg sprøjter på mine tyndt drejede stentøjskrukker. Herpå maler jeg med sort oxyd, mønstre og ornamenter, udviklet ud af mit eget sind og gennem fordybelse af indtryk fra de mange rejser."

"I 1992 gik rejsen til Indien, hvor jeg studerede paladser og templers arkitektur, med fantastiske udskæringer og mosaik. Ved et ophold på Det Danske Institut i Damaskus 2005 (før krigen) fordybede jeg mig i den fortryllende islamiske kunst."

"Seneste gik rejsen til Peru, hvor jeg har studeret de gamle indianerkultures vidunderlige lerkar, tekstiler og guldkunst af ufattelig skønhed. på alle rejser har jeg været optaget af 'det dekorerende menneske'. For mig at se har mennesker til alle tider beriget bygninger, redskaber, krukker med mønstre og ornamentikker."

"Det ligger mig virkelig på hjerte, at mine mønstre integrerer med krukkens form og forvandles til et hele. Til efteråret skal jeg skabe nye værker til den store udstilling, som Keramiske Veje i april 2018 holder på det nye smukke keramikmuseum CLAY ved Middelfart," siger Beate Andersen.

Publiceret 04 October 2017 16:30

SENESTE TV