Jens Brammer og Michael Behrend Hansen på Kirkehavegård

Allerød Kunstforenings udstilling i november åbnes 3. november af formand for Allerød Handelsforening, Lene Krogh

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Jens Brammer og Michael Behrend Hansen udstiller i regi af Allerød Kunstforening på Kirkehavegård fra 3. til 19. november.

Jens Brammer er maler, og hans motiver udbygger måden at tviste en situation, således at hans naivistiske blik, med sin bevidst indbyggede evne til det enfoldige eller næsten banale, får en drejning af noget underfundigt, der skaber en dybde i det banale, og det enkle billede får flere lag af betydning, hedder det i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelsen fortsætter:

'Jens Brammer kan stædigt male en flok høns med den barnlige uskyld, man netop ikke har som voksen, så hønsene bliver en interessant eksotisk fugleflok klædt i rødt og hvidt - og åbner derved op for tolkning af den danske selvforståelse, når den både er vital og alligevel konform.'

'Hønsene er tilskuere til noget meget interessant, som vi ikke bliver indviet i, men selv må gætte os til, og hvordan er de kommet ud i en kano? Eller hvorfor står der et får og stirrer på os fra en græstue omgivet af vand, og ved sin side en redningskrans som et sømærke i hvidt og rødt? Et signal om hjælp?'

'Jens Brammer maler sine små fortællinger, der synes så let læselige i deres enkelhed. Alligevel forekommer de også så fjerne og eksotiske, tilfører derved alle de pæredanske symboler og ikoner, som vi kan lade være med at læse i billedet, en ny betydning. Det underfundige og underspillede er en ny styrke og strategi, der gør hvert maleri til sin egen lille lukkede fortælling, der som et andet H.C. Andersen eventyr lige skal vendes og drejes for at dykke ned under den umiddelbare forståelse og overflade, og finde en anden mere subtil mening og stillingtagen til tilværelsen,' lyder det.

Maleri af Jens Brammer.

Maleri af Jens Brammer.

'En klar og tydelig stemme'

Michael Behrend Hansen er billedhugger 'med en klar og tydelig stemme, og han viser et hjerte for mennesker og deres kamp', påpeges det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Han arbejder stort set i granit og bronze, men har siden sin barndom også fundet glæde i at udtrykke sig med palet og pensel. Siden 2010 har han dog viet næsten al sin opmærksomhed til at skabe tredimensionelle skulpturer. Hans kunstværk er en vigtig kommentar til samfundet omkring os, og han retter søgelyset både mod det enkelte menneskes skæbne og daglige kamp, og mod de store udfordringer i den vestlige verden - blandt andet immigration.'

'Skulpturerne er engagerende og et godt udgangspunkt for at diskutere det samfund, vi lever i. Hans kunst udfordrer os til at gå i dybden og se det vi ellers vælger at overse. Kunstneren selv siger ingenting om, hvad der er rigtigt eller forkert, men han tydeliggør en situation/et problem, og overlader til os at spekulere over svarene,' hedder det.

Der er fernisering på udstillingen 3. november fra kl. 19.00-20.30, hvor den åbnes af Lene Krogh, formand for Allerød Handelsforening. Udstillingen er åben torsdage og fredage fra kl. 15–17 samt lørdage og søndag fra kl. 14-17.

Værk af Michael Behrend Hansen.

Værk af Michael Behrend Hansen.

Publiceret 20 October 2017 08:00

SENESTE TV