Vitaminer for krop og sjæl

Foråret på Allerød Biblioteker byder bl.a. på inspirerende foredrag, himmelske toner, modetips og fælles frikadellespisning

Allerød Biblioteker præsenterer et forårsprogram med masser af vitaminer for krop og sjæl.

Tor Nørretranders indleder sæsonen 25. januar med foredraget ”Se frem – Fra opløsningstid til oplysningstid”. Ifølge bibliotekets hjemmeside er foredraget allerede udsolgt.

Biblioteket blænder igen op for en række livestreamede foredrag om naturvidenskab. Programmet – som løber af stablen 6. og 20. februar, 10. og 17. april - kommer vidt omkring; Fra design af biomolekyler og nanorobotter, via en rumsafari på Mælkevejens planeter, henover Nobelprisen, til noget så småt og jordnært som myrer.

Er man til mode, bør 24. februar skrives i kalenderen. Her tilbyder vintageekspert Pia Storm og Trine Halle fra Magasin du Nord Museum en eftermiddag i modehistoriens tegn. Bl.a. er der masser af tips og tricks til, hvilket vintagetøj man skal gå efter, og hvordan det bedst styles.

Jazz og astrofysik

Publikum sendes ud på en musikalsk rejse i det ydre rum, når den danske jazz-sangerinde af Cæcilie Norby og hendes partner, svenske Lars Danielsson, sammen med astrofysiker Anja C. Andersen, koret Tritonus og dirigent Jakob Høgsbro indtager scenen. Oplev en aften med stjernestøv og himmelske toner 20. april.

TV 2's mangeårige udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen kommer sammen med journalist Andreas Fugl Thøgersen til Lynge Bibliotek den 24. april. Han skrev bogen ”Vi kan sove i flyvemaskinen”, hvor Terkelsen – der også er kendt fra tv-programmet 'Spørg Charlie' - fortæller nogle af de bedste historier fra sine år som omrejsende reporter. Mon ikke hun vil diske op med mange af de samme sjove historier på Lynge Bibliotek?

Børn, bøger og læsning

Underholdning og fællesspisning fortsætter i Frikadellebiblioteket 1. og 22. februar og 12. april.

Til det første af de tre arrangementer kan børnene opleve Onkel Reje fra DRs børnekanal, Ramasjang. Han læser højt og fortæller sørøverhistorier.

Senere bliver der mulighed for at tage på en rejse i trommernes og jazzmusikkens historie fra Afrikas savanne til New Yorks asfaltjungle med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband. Og endelig kan de små lytte til de finurlige og sjove børnerim i Sille og Palles ABC koncert.

I uge 15 sætter biblioteket under overskriften ”Allerød Læser” fokus på børn, bøger og læsning. Hold øje med bibliotekets hjemmeside og Facebook for det nærmere program.

Dette er blot et udpluk af de mange arrangementer, som man kan opleve på Allerød Biblioteker i foråret.

Hent det fulde og detaljerede program på bibliotekerne eller på bibliotek.alleroed.dk. Her sælges også billetter til arrangementerne.

al

Publiceret 05 January 2018 13:30

SENESTE TV