Foto fra filmen.

Foto fra filmen.

Van Gogh - ved evighedens port

Filmen kan ses i Allerød Bio fra 21. marts

Willem Dafoe spiller sit livs rolle som Vincent van Gogh i filmen 'Van Gogh - ved evighedens port', der kan ses i Allerød Bio fra 21. marts.

Vi møder en kunstner, som må betale en høj pris for at udfordre samtidens normer. Vi kommer helt tæt på van Gogh i den febrilske og mest virksomme periode i slutningen af hans liv, hvor han i og omkring Arles skaber malerier med tykke penselstrøg og viser det sydfranske landskabs glødende farver på en helt ny måde.

Enspænderen van Gogh har kun få venner og betroede som Paul Gauguin (Oscar Isaac), der også er en konkurrent og sin elskede storebror, Theo (Rupert Friend), som trofast støtter ham. Da van Gogh afleverer sit afskårne øre til en kvindelig bekendt, bliver han indlagt på en anstalt, hvor en præst (Mads Mikkelsen) hjælper ham til en slags indsigt i, hvorfor han er så misforstået – måske er hans publikum slet ikke født endnu?

'Van Gogh – ved evighedens port' beskrives som en visuelt mesterlig skildring af et enestående kunstnersind, som på trods af indre tvivl, mobning og sygdom skabte nogle af verdens mest kendte og banebrydende malerier.

mik.

Publiceret 17 March 2019 08:30