Signe Poppenbøll Hansen - signerer 'Bonnaluja' i Allerød Bog & idé 27. april. Pressefoto

Signe Poppenbøll Hansen - signerer 'Bonnaluja' i Allerød Bog & idé 27. april. Pressefoto

Signe Poppenbøll Hansen udgiver bog om de store spørgsmål

Forfatter fra Allerød skriver om frygt, snæversyn og egoisme - og om kærlighed

Af
Michael Braunstein

udgivelse Det er de helt store spørgsmål, der er i spil, når bogen 'Bonnaluja' tager følelser som egoisme, snæversyn og manglende empati op. Nogle af spørgsmålene lyder: Hvordan ser verden ud, hvis den slags følelser får overtaget? Og er det den verden, vi vil leve i?

Signe Poppenbøll Hansen - der er fra Allerød - skrev bogen for flere år siden og havde egentlig ikke planer om at udgive den. Men da forfatteren fornyligt besluttede sig for, at 'Bonaluja' alligevel skulle ud i verden, kiggede hun hjem til Allerød for at få det til at ske.

"Jeg kunne ikke vente på, at alle de store, etablerede forlag vurderede 'Bonnaluja', og jeg ved jo, at de kun udgiver meget få procent af det, de får ind. Jeg havde et udklip fra Allerød Nyt liggende, som omtalte en virksomhed i Allerød, der kunne hjælpe mig med at lave mit eget forlag. Så man kan sige, at jeg tog hjem til Allerød for at få min bog ud i verden," siger Signe Poppenbøll Hansen.

'Bonnaluja' foregår i en opdigtet eventyrverden, hvor læserne tager med Kasper på hans store historiske færd, rundt i verdens mærkelige, mørke og mystiske lande. Hvert land emmer af en helt særlig følelse. I Paurakien for eksempel er det frygten, der trykker, i Odorika hadet og i Invidistans grønne slim hersker misundelsen.

"Med 'Bonnaluja' vil jeg slå et slag for empati, respekt og tolerance. Et budskab om, at vi skal forsøge at rumme hinanden og ikke lade frygten og hadet styre verden. Selvom 'Bonnaluja' er skrevet til de 10-14-årige, kan man sagtens læse den som voksen også. Det er mit håb, at store som små vil læse og snakke med om, hvilken verden, vi ønsker os," siger Signe Poppenbøll Hansen.

Signe Poppenbøll Hansen signerer 'Bonnaluja' i Allerød Bog & idé lørdag 27. april kl. 11.

Publiceret 15 April 2019 08:30