Kom med ud i naturen med Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek og få motion og læse bøger.

Kom med ud i naturen med Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek og få motion og læse bøger.

Gå en tur og nyd samtidig en god bog

Få træning og højtlæsning sammen med bibliotek og sportsforening

Fritid Når Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek byder på Naturtræning og højtlæsning, er du sikret sved på panden, fordi du bruger både kroppen og hjernen, skriver de to i en fælles pressemeddelelse.

"Leg på bakkerne, grib en pind og overhalingsløb i skoven er nogle af de udfordringer, du får, hvis du deltager på dette forløb. Til 'Natur- og Litteraturtræning' kombinerer Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek litteratur med fysisk træning og natur. Vi mødes tre timer hver uge, og starter med at lave fysisk træning i naturen med Janne Bolin. Vores træning sikrer "sved på hjernen". Gennem leg og øvelser styrker vi muskler og kredsløb og i fællesskab udfordrer vi balance, koordination og hukommelse," skriver Lillerød Gymnastik og Allerød Bibliotek.

Læse og reflektere

Efter træningen får deltagerne ved højtlæsning af korte klassikere udfordret hjernen. Undervejs i læsningen holder deltagerne pauser og reflekterer i fællesskab over det læste. Pauserne undervejs åbner for samtaler med andre om livet.

"Det har været så dejligt at opleve, hvor åbne alle har turdet være, og hvor ’let’ de svære samtaler er kommet frem hos deltager fra tidligere forløb. Læsningen kræver ingen forberedelse, det er læseguide og litteraturformidler Lise Falck Hansen, der læser værkerne højt bid for bid, gennem forløbets otte uger. Hvis vejret er godt, læser vi udenfor, og ellers sidder vi bibliotekets bløde stole," skriver arrangørerne i pressemeddelelsen.

Tilmelding til forløbet er åbnet og foregår via Lillerød Gymnastiks hjemmeside www.lifgym.dk under ’Holdtilmelding’. Der er i alt 16 pladser på holdet.

Forløbet finder sted torsdage kl. 11.00 til 14.00 med opstart torsdag 25. april og sidste gang 20. juni. Der skal betales et beløb for forløbet.

Publiceret 22 April 2019 08:30