'Pigen med bomberne' har premiere 2. oktober 2019 på Mungo Park. Foto: Catrine Zorn

'Pigen med bomberne' har premiere 2. oktober 2019 på Mungo Park. Foto: Catrine Zorn

Når vores billede af verden bliver udfordret

Premiere på Mungo Park: 'Pigen med bomberne'

teater Når vores billede af verden bliver udfordret. Sådan kunne overskriften være for forestillingen 'Pigen med bomberne', som Teatret st. tv og Mungo Park er gået sammen om, og som har premiere 2. oktober 2019 på Mungo Park.

''Pigen med bomberne' er ikke et portræt af en ung blond, dansk pige på 15 år, der anholdes for planer om at bombe sin skole og eksploderer vores verdensopfattelse. Det er ikke forklaringen på, hvordan det kan gå så galt. Og det er heller ikke et forsøg på at fortælle, hvem hun var,' hedder det i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'I stedet er 'Pigen med bomberne' et portræt af, hvordan en pige bliver til en rekvisit i alle os andres desperate forsøg på at skabe en forklaring, når vores stereotypiske fordomme sprænges. For hvis danske piger pludselig vil bombe skoler, hvem er så den næste? Naboens datter? Eller endnu værre – din egen?'

'Pigen med bomberne' er den kontroversielle, Reumert-hædrede instruktør og dramatiker Tue Bierings kommende forestilling, og han siger selv:

"Vi er dygtige til at være bange for alt det, vi har lært, at vi skal være bange for. Vi har nogle meget klare fortællinger om, hvem der er terroristerne, og hvem der er 'de onde'. Der er nogle meget klare markører på, hvem jeg skal frygte – tørklæder, stort skæg og arabiske træk – og når de optræder i en tætpakket bus, i en lufthavn eller et julemarked, så går jeg i panik."

"Det er en meget stærk og irrationel kraft. Men vi bliver allermest rystede, når vi opdager, at det, vi bør frygte, ikke er det, vi har lært. Når det er en stille, blond pige på 15 år, kommer det fra en blind vinkel, og så mangler vi forklaringsmodeller. I 'Pigen med bomberne' bliver vores billede af den verden, vi troede, vi kendte, udfordret," siger Tue Biering.

Tue Biering har tidligere skabt 'Dark Noon' og de Reumert-hædrede succeser 'Rocky!' og 'Mod alle odds'. 'Pigen med bomberne' er produceret af Teatret st. tv i samarbejde med Mungo Park.

Læs mere: www.mungopark.dk

mik.

Publiceret 27 June 2019 05:30