Målet med projektet 'Hold hjernen frisk' er at få flere seniorer til at leve et aktivt liv længere. Nu tilbyder Allerød Bibliotek to nye forløb. Pressefoto

Målet med projektet 'Hold hjernen frisk' er at få flere seniorer til at leve et aktivt liv længere. Nu tilbyder Allerød Bibliotek to nye forløb. Pressefoto

Hold hjernen frisk med biblioteket

Allerød Bibliotek åbner for tilmelding til to nye aktivitetsforløb for seniorer, hvor man kombinerer litteratur, bevægelse og socialt samvær

aktiviteter Som deltager i det nationale projekt 'Hold Hjernen Frisk' har Allerød Bibliotek udviklet to nye aktivitetsforløb for dem, der er på vej fra eller netop har forladt arbejdsmarkedet.

De to nye hold, 'Tænkepauser' og 'Skovbadning og Mrs. Dalloway', bygger videre på succesen fra de sidste par års øvrige forløb. Fordybelsen i litteraturen er i fokus og danner rammen om fysiske aktiviteter og socialt samvær.

Forløbet 'Tænkepauser' tager udgangspunkt i bogserien af samme navn fra Aarhus Universitetsforlag. Her formidler danske forskere på få sider deres viden om et emne i en let tilgængelig form.

Hver uge fokuseres på et nyt emne. Deltagerne varmer op med hjemmelæsning af en 'Tænkepause' som forberedelse til samtalen.

Ud i skoven

Man begynder med en gåtur i skoven. Bagefter samles man på biblioteket, hvor bibliotekar Anne Thunbo læser en novelle højt, som knytter sig til ugens tema. I den efterfølgende dialog er der mulighed for at reflektere over det læste, afprøve påstande og synsvinkler og få udvidet sin horisont.

'Tænkepauser' har start torsdag 3. oktober kl. 10. Der er plads til 15 på holdet, og forløbet koster 150 kr.

I forløbet 'Skovbadning og Mrs. Dalloway' begynder man også med at gå i skoven og lave lidt enkle øvelser og efterfølgende læses der højt, af 'Mrs. Dalloway'. Så længe vejret tillader det, er planen, at der læses udenfor. Forløbet guides af Allerød Biblioteks Lise Falck Hansen.

Forløbet har start mandag 9. september kl. 10. Der er plads til 15 på holdet, og forløbet koster 250 kr.

Tilmelding på holdhjernenfrisk@alleroed.dk.

jesl

Publiceret 22 August 2019 05:30