10-årige Lily fra Lynge Skole drømmer om at blive havbiolog og har valgt en tegning som sit produkt. Foto: Anette Juhl

10-årige Lily fra Lynge Skole drømmer om at blive havbiolog og har valgt en tegning som sit produkt. Foto: Anette Juhl

Fra havbiolog til professionel svømmer: Børn lærer at sætte ord på deres drømme

4. b på Lynge Skole har brugt en hel uge på at skabe produkter om deres drømme. Resultatet kan ses på Lynge Bibliotek.

Af
Louise Mørch Vilster

Drømme. Det kan være svært at sætte ord på sine drømme, når man kun er ti år, men den opgave fik 4. b på Lynge Skole for nyligt stillet af deres klasselærer. Deres drømme skulle fortælles som enten en tegneserie, video, collage, en tegning eller en bog, og kunne enten være kortsigtede eller langsigtede. Det viste sig, at elevernes drømme er vidt forskellige og spænder fra at blive professionel svømmer til at ønske sig en skildpadde.

Resultatet er deres projekt kan opleves på Lynge Bibliotek inden til den 9. september.

Lærer at sætte delmål

Klassen har brugt det meste af en skoleuge på at skabe produkterne, og det har sat mange nye tanker i gang hos eleverne, fortæller klasselærer Anette Juhl.

"Det et fedt, når små børn sætter ord på deres drømme. Nogle startede med at sige, at de ikke ønsker sig noget, men når de tænkte over det, kunne de godt finde på noget. Vi bor i en del af verden, hvor vi får alt serveret, så derfor er det godt at være bevidst om sine drømme," siger hun.

En af eleverne har for eksempel lavet en tegneserie, som handler om, at hun gerne vil have en fisk og prøver at overtale sin mor.

"I stedet for bare at plage sin mor handler tegneserien om, at hun selv undersøger, hvad det kræver at have en fisk, og på den måde sætter sig nogle delmål. Derfor har vi talt meget om, hvordan man opnår sine drømme, og at det handler om at have nogle delmål. Det var noget af det, som var svært for dem, så det har vi brugt meget tid på," fortæller Anette Juhl.

Projekt om drømme

Undervisningen i 4.b har taget udgangspunkt i undervisningskonceptet 'Go Creative', der har som mål at udvide børn og unges verdensbillede og hjælpe dem med at indfri deres potentiale.

'Go Creative' er skabt af fagfolk og kunstneriske kræfter, og er et undervisningstilbud til børnehavebørn og grundskoleelever i hele landet. 4.b er blandt blevet inspireret af videohilsner fra astronaut Andreas Mogensen og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling, der fortæller, hvordan de selv forfulgte deres drømme uanset andres meninger.

Publiceret 30 August 2019 13:21