To lastbilschaufførers oprør på Facebook var begyndelsen på 'De Gule Veste' i Paris. Pressefoto: Mungo Park

To lastbilschaufførers oprør på Facebook var begyndelsen på 'De Gule Veste' i Paris. Pressefoto: Mungo Park

Nyt sæsonprogram: Mungo Park viser forestilling om 'De Gule Veste'

Mungo Parks direktør, Anna Malzer, præsenterede fredag det nye sæsonprogram og sine visioner for et teater i øjenhøjde

Af
Louise Mørch Vilster

Teater: Det var med koncerter af Katinka og det nye R'n'B talent OKTOBER, at Mungo Park fredag præsenterede sit nye sæsonprogram, der byder på to originale produktioner, som ikke er vist før. Det var teatrets 27-årige direktør, Anna Malzer, der fortalte om forestillinger og for sine visioner for teatret i form af en ny grundlov for teatret.

Kun nye forestillinger

I den nye grundlov står blandt andet, at teatret kun skal vise verdenspremierer, der ikke er set før, at de skal baseres på iagttagelser fra den virkelige verden, og at det skal være i øjenhøjde med publikum.

"Hvis ikke jeg kan komme op med ideer nok til minimum to nye originale forestillinger hver sæson, så er der ingen grund til at sidde her, hvor jeg gør. Der er masser af teatre, som gør det så godt med at nyfortolke klassikere og præsentere dramatik fra udlandet, så vores opgave skal være kun at lave helt nye forestillinger", sagde Anna Malzer fra scenen.

Teater om oprør i Paris

De to nye forestillinger har titlerne 'De Hovedløse' og 'Tatovering'. I 'De Hovedløse' tages publikum med ned i Paris’ regnvåde og hærgede gader, og der bliver zoomet ind på de personlige historier under De Gule Veste.

"Vi har sendt dramatiker Nanna Tychsen ned til Paris ad flere omgange for at finde de personlige historier, som journalister og politikere ikke kan i dette kaotiske fænomen. Hvilke skæbner gemmer der sig under vestene? Hvad er det, de vil? Og begynder der at lugte lidt af den Franske revolution igen? Vi er virkelig spændte på, hvilke historier Nanna vender tilbage med", udtalte Anna Malzer.

Teenager i forklædning

Den anden af de to nye forestillinger har været undervejs i over 10 år, har et personligt afsæt og er skrevet af Anna Malzer selv. Anna Malzer vandt i 2019 en Talentpris til Årets Reumert for hendes dramatikerdebut, og denne gang skriver hun en personlig tekst, med afsæt i den første konfrontation hun selv havde med døden tilbage i 00’erne.

TATOVERING handler om et tab fra 00’ernes ungdom, der stadig hjemsøger en kvinde ti år senere. Hun er blevet voksen, men nogle dage føler hun sig som en teenager i forklædning. Bedst som hun tror den er væk, dukker den pludselig op igen, for fuld styrke.

'De Hovedløse' har premiere den 22. januar, og 'Tatovering' har premiere den 28. februar på Mungo Park.

Publiceret 02 September 2019 17:00