Sammen med fysioterapeut Kasper Østerø fra Axis Motion & Fysioterapi i Allerød tilbydes et naturtrænings- og litteraturlæsningsforløb på 8 gange, for hjemmeboende med en demenssygdom.Arkivfoto

Sammen med fysioterapeut Kasper Østerø fra Axis Motion & Fysioterapi i Allerød tilbydes et naturtrænings- og litteraturlæsningsforløb på 8 gange, for hjemmeboende med en demenssygdom.Arkivfoto

Allerød Biblioteker i nyt projekt for demente

Allerød Biblioteker og Demensvenligt Nordsjælland tilbyder gratis naturtræning og litteraturlæsning for personer med en demenssygdom

Allerød Bibliotek deltager i et projekt med titlen ”Sans for litteratur – i fællesskaber”, i samarbejde med Odense, Vejle og Slagelse Biblioteker. Projektets formål er at skabe fælleskaber for grupper, der midt i livet er ramt af svækkede færdigheder, som fx begyndende demens.

Sammen med fysioterapeut Kasper Østerø fra Axis Motion & Fysioterapi i Allerød tilbydes et naturtrænings- og litteraturlæsningsforløb på 8 gange, for hjemmeboende med en demenssygdom.

Fysioterapeut Kasper Østerø har flere års erfaring med naturtræning i skoven.

"Vi vil træne gang og let løb, muskelstyrke, balance og koordination, smidighed og stræk. Til sidst slutter vi af med mindfuldness-walking, så vi kan få pulsen ned og blive parate til højtlæsningen," forklarer Kasper.

”At træne i naturen, hvor man kan følge årstidernes skiften og fordybelsen i litteraturen, er med til at stimulere vores sanser og genskabe minder” fortæller bibliotekar Anne Thunbo, som vil stå for højtlæsningen af litteratur.

Naturtræningen foregår i Ravnsholt Skov ved Allerød Bibliotek og højtlæsningen er på selve biblioteket. Holdet forløber over 8 gange fra d. 17. september til tirsdag d. 12. november, med mødedage hver tirsdag fra kl. 10 – 12.30. Tilmeldingsfrist er tirsdag den 10. september på mail til Anne Thunbo, anth@alleroed.dk eller ring på 48126012 hvis du har spørgsmål.

På Allerød Biblioteks hjemmeside kan du læse mere om forløbet eller du kan hente en folder.

Publiceret 03 September 2019 03:00