Koncertsalen på Musikskolen. Foto: Allerød Musikskole

Koncertsalen på Musikskolen. Foto: Allerød Musikskole

Tonnasalen fejrer fødselsdag med koncert

Musik-og Kulturskolen fejrer Tonnasalens to års fødselsdag med koncert med Det Ny Tonefilmsorkester.

Af
Louise Mørch Vilster

Allerød Musik-og Kulturskole inviterer til fødselsdagskoncert med Det Ny Tonefilmsorkester fredag den 20. september kl. 19.30. Fødselaren er koncertsalen Tonnasalen, der fylder to år, og som blev en realitet efter en stor donation fra Allerød-borgeren Tonna Nielsen.

Sange fra kendte lystspil

Det Ny Tonefilmsorkester er et underholdningsorkester, som de engang fandtes, og deres repetoire spænder over 100 års populærmusik fra film, radio, revy, og teater. Orkestret blev dannet i 1998 af en gruppe studerende på musikvidenskab på Københavns Universitet, og målet var at spille de kendte melodier fra kendte lystspil, som de nænsomt opdaterer med respekt for traditionen.

Temaet for koncerten er musikalske rejseminder og de forandringer, der skete efter 2. verdenskrig med charterrejserne indtog, udstykning af sommerhuse og flere feriedage til alle samfundslag. Forandringer som også blev spejlet i populærkulturen, og som orkestrets 30 sangere og musikere viser eksempler på i deres koncert. Billetprisen er 50 kroner, og musikskolen byder på en forfriskning i pausen.

Publiceret 03 September 2019 17:00