DEBAT:

Jeg er en andenrangsborger på tålt ophold

Af Ulla Rønnow, Farremosen 7, 3450 Allerød
Hej byrødder
Vi der bor på Farremosen, bor nu ikke længere i landzone, men i erhvervszone med tung industri. Takket være jer. Vel vidende, at det får store konsekvenser for os.

Jeres beslutning kommer selvfølgelig til at gøre et dybt indhug i vores økonomi, da vores huse selvfølgelig rasler ned i pris. For mig kommer det til at koste det meste af min pensionsopsparing.

Der skal, som I ved, kontanter på bordet, både ved salg og ved genbelåning af et hus. Hældt ned i det dybe hul, I byrødder i Allerød Kommune har placeret lige foran mit hus.

At det kan ske lovligt i dagens Danmark uden kompensation, synes jeg, er helt, helt ufatteligt. Men det kan det åbenbart. Nu er I jo selvfølgelig helt kolde et vist sted.

Især Jesper Hammer fra Nye Borgerlige, der fornøjet kan underholde Amtsavisens læsere med, at 'beboerne på Farremosen måske nok bliver lidt sure', men at 'vi jo har haft tid til at vænne os til tanken', og 'et sted skal de der store, larmende og forurenende virksomheder jo være' (nu de er smidt ud af Farum og Værløse kommuner, der ikke gider have dem).

Men selvfølgelig skal de ikke være i hans forhave - men i vores, forstås. Jo da, Fanden hytter sine. Mens vi har prøvet at 'vænne os', har vi altså ikke fundet det pengetræ, der skal kompensere os for vores værditab. Og det bliver stort. Måske samme hr. Hammer kan fortælle os, hvor det træ er plantet.

Det er det ene. Det andet er, at jeg personligt, for at undgå at den økonomiske katastrofe bliver alt for stor, totalt må ændre mit liv. Jeg har et opdræt af racehunde - på hobbyplan. Det var faktisk derfor jeg i sin tid købte mit hus her i Allerød, netop i landzone (www.dreamskot.dk).

Men det er slut. Jeg er nødt til at sælge mit hus. Og man kan bare ikke have 'åbent hus' samtidig med, at man har et kuld hvalpe liggende.

Hvor lang tid, det tager at sælge huset, og om det overhovedet er muligt, ved jeg ikke, og min fertile tæve bliver ikke yngre. Det gør jeg heller ikke selv.

Så jo – jeg har forstået, at jeg er en andenrangs borger – på tålt ophold. Jeg er ellers en ret god skatteyder, men det tæller åbenbart ikke, når man bor på den forkerte side af den støjvold. I godt kunne finde ud af at forkæle kernevælgerne med på den anden side af motorvejen.

Jeg har derfor måttet sætte alle værdierne fra mit hundeopdræt til salg, hvis jeg da overhovedet kan få solgt mit hus. Har skrevet til en lokal ejendomsmægler, som ikke har svaret. Jeg tror, de slås om, hvem der skal slippe for at have vores huse i deres portefølje.  

'Dødsboet'” skal ryddes. Vi skal væk. Inden udsigten til markerne overfor huset bliver erstattet af en containerplads med larm, støv og døgnbelysning. Og i værste fald bliver vi også udstyret med flygtningeboliger på engstykket foran vores huse. 

Der er åbenbart ingen ende på, hvad vi skal stå model til. Bare I selv og kernevælgerne slipper. Troede I var valgt til at varetage alle borgeres interesser (trods partifarve) ikke til at smadre os.

Når nu I danser om juletræet, så send lige en tanke til de mennesker, I totalt har svigtet. For vores jul bliver i hvert fald ikke munter. 

Publiceret 13 December 2016 10:22

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV