DEBAT:

Lad os få en kvalitetsdebat om mad til vores ældre

Af John Jensen og Jesper Hammer, byrådsmedlemmer, Nye Borgerlige
Kvalitetsmad laves fra bunden hver gang. I aften har borgmesteren sat alle sejl til for at stoppe den dumme debat (citat fra Ekstrabladet 9. januar 2017) om madkvaliteten til vores ældre borgere. Borgmesteren har inviteret borgerne til "ældremad" på Rådhuset.

For Nye Borgerlige kan en debat omkring kvalitet og prioritering af vores ældre borgere aldrig være fordummende - tværtimod kan den kun være berigende og lærende.

Derfor er det vigtigt, at borgmesteren og de øvrige politikere sikrer en kvalitetsdebat omkring mad til vores ældre.  Derfor mener vi at Borgmesterens henvisning til diverse brugerundersøgelser er direkte useriøs. Den madkvalitet der leveres til vores ældre er ene og alene baseret på en besparelse og en nedprioritering af vores ældres kernevelfærd.

På billedet ses en af de retter, der serveres til hjemmeboende ældre. Retten er produceret 29. december 2016 og kan holde sig til 16. januar 2017. Retten er en del af 2 x 7 retter Nye Borgerlige har afhentet hos Mad Til Hverdag i dag tirsdag 10. januar 2017. 

Interesserede borgere kan i aften få disse ret(ter) med hjem og derefter selv vurdere kvaliteten og "stemningen" ved den leverede mad.
Samtidigt kan Nye Borgerlige konstatere, at den netop indgåede uopsigelige fireårige forlængelse af kontrakten med Mad Til hverdag med al tydelighed viser hvordan borgmesteren prioriterer.

Hvorfor undersøgte borgmesteren ikke alternative madleverandører, og hvorfor kunne borgmesteren ikke forhandle en bedre kontrakt på plads? (Allerød Kommune ejer trods alt en del af Mad Til Hverdag).

Nu sidder det nuværende og kommende byråd med en kontrakt der ikke kan opsiges, en kontrakt med mangler i fleksibiliteten, en kontrakt hvor kommunen får ekstra udgifter ved dødsfald og en kontrakt/leveringsform hvis resultat er færre varme hænder til at tage sig af de ældre på vores plejehjem.

Hos Nye Borgerlige kan vi konstatere, at der hverken er tale om rettidig omhu eller en ældrevenlig politik.

Publiceret 10 January 2017 11:41

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV