DEBAT:

Tilskud til køkkenerne tilbage på plejecentre

Af Walther Thomsen, Ny Madordning
Vi skal snart til kommunalvalg, og vores byråd som består af 25% politiske flygtninge, d.v.s. de i dag repræsenterer noget andet, end de blev valgt på. Der er nu gået fire år, og på madområdet er der ikke sket noget særligt.

Politikerne vil ikke erkende, at de og deres børn og børnebørn er rykket fire år længere frem i køen til en plejehjemsplads. For et par årtier siden kunne en enlig komme på de gamles hjem, men nu styrer økonomien det.

Antallet af timer til pleje i hjemmet er med til at bestemme, hvornår man kan komme på plejecenter (navnet glider nemmere ned). Når denne pleje overstiger et vist beløb, bliver man visiteret til plejecenter, selvom man gerne fortsat vil blive i eget hjem.

Personalet på vores plejecentre har urimelige vilkår, her kommer økonomien før omsorg og pleje.

De fleste beboer er forældreløse, og eventuelle børn bor måske ikke lige om hjørnet. Når man nu skal udvide Skovvangs plejecenter, går man meget op i parkeringspladser. Hvornår og hvor tit besøger politikerne eventuelle familiemedlemmer på plejecentre.

Kommunen vil bruge omkring 20 millioner til at lave en produktionshal til et privat firma, så de kan øge eksporten til andre kommuner, og samtidig give driftstilskud i millionklassen.

Hvornår har kommunen givet tilskud til en damefrisør, hun laver nutidskunst og skriver samtidshistorie??

Lad os nu få madproduktionen tilbage til kommunen, så vores gamle kan få livskvaliteten tilbage. Økonomisk viser tal fra andre plejecentre, at det kan gøres omkostningsneutralt.

Prøv sat se på fordelene: Bedre livskvalitet gør beboere mindre plejekrævende, mindre medicinforbrug, mindre madspild, friskere vare, frigørelse af andre faggrupper, som i dag "pifter" mad op, arbejdspladser i kommunen, handel i kommunen.

Husk at leve livet medens I kan, når I er afhængige af andre, er det for sent.

Publiceret 10 April 2017 10:07

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV