DEBAT:

K ønsker kortere skoledage for børnenes og familiernes skyld

Af Marie Kirk Andersen, byrådsmedlem, K, medlem af Børn- og Skoleudvalget
Det er med stor glæde, at jeg læser, at Venstre nu også bakker op om det konservative forslag om kortere skoledage. Niels Kirkegaard fra Venstre skriver i Allerød Nyt 20. april, at vi selvfølgelig skal have kortere skoledage og mere fleksibilitet i Allerød på det område. Konservative kunne ikke være mere enig.

Som skrevet i læserbrev af 9. marts 2017 i Allerød Nyt, så havde jeg 7. marts en sag på Børn- og Skoleudvalgets dagsorden med et forslag om, at vi i Allerød Kommune ansøger om at lægge billet ind på, at en eller flere af vores skoler er med i et forsøg med kortere skoledage. Et enigt Børn- og Skoleudvalg (BSU) ønskede, at vi kiggede på denne mulighed.

Vilkårene for at ansøge om at deltage i det tidligere omtalte forsøg med 50 udvalgte skoler er nu offentliggjort og fremgår af følgende link:

http://uvm.dk/aktuelt/uvm/2017/april/170405-nu-kan-kommuner-og-skoler-deltage-i-forsoeg-med-fleksibel-skoledag

Byrådet skal på torsdag 27. april se på Forvaltningens notat, som er udarbejdet på baggrund af sagen på BSU mødet 7. marts. Jeg håber, at vi kan finde en løsning, hvor det giver mening for vores skoler at søge om at deltage i forsøget om kortere skoledage.

Uanset hvad vil Konservative fortsat arbejde for kortere skoledage, som har været Konservatives dagsorden både før og efter at Skolereformen 2014 blev implementeret. Vi mener, at det er vigtigt, at skoleeleverne har tid og overskud til også at have et liv uden for skolen.

Konservative ønsker at løfte kvaliteten frem for kvantiteten. Vi ønsker at give skolelederne og medarbejderne på skolerne mulighed for at skabe den bedste skole ud fra mere frie rammer, og vi ønsker at give friheden tilbage til familierne.

Publiceret 25 April 2017 10:22

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV