DEBAT:

Hvorfor skulle Allerød Kommune forære 50 millioner til international kapitalfond?

Af Lars Juel Sørensen, Barresøgård, Slangerupvej 29, 3540 Lynge
Et skuffende stort flertal i Byrådet har på  forhånd tilkendegivet, at det vil stemme for en ændring af Lokalplan 332, Natur og Fritidsområde i Lynge.

I øjeblikket arbejder regeringen på at ændre Fingerplanen og bl.a. omdanne det der hidtil har været landzone til byzone med mulighed for industri. Når det så, forventeligt, sker, skal byrådet vedtage en ændring af Lokalplan 332, således at der bliver tilladt 10 hektar industri – nu på lovlig grund.

Det betyder at Norrecco "over night" pludselig bliver ejere af en grund, der er mindst 50 millioner kroner mere værd end dagen før.
Konkurrence siges jo at være sundt – hvorledes skal en anden virksomhed kunne konkurrere med Norrecco, som har fået foræret en grund, som i fri handel ville koste mindst 50 millioner kroner?

Hvis virksomheden skal have lov at blive, hvor den engang fik en tidsbegrænset tilladelse på 10 år, synes jeg, at virksomheden skal betale markedsprisen for en industrigrund. Den er 500 kr pr. m2.

Det skal vel heller ikke være gratis at snuppe 10 hektar ud af en lokalplan, som beskriver et natur- og fritidsområde? Et plaster på såret vil efter min mening være at Norrecco betaler et honorar for at få ændret status fra midlertidig til permanent virksomhed.

Et honorar på 50 millioner vil kunne gøre megen gavn på f.eks. børnehaver og plejehjem – eller hvad? Det må man slet ikke, det forhindrer regeringen, nå! Men – lad os nu få de penge i kommunekassen – alt andet vil være dumt.

Jeg håber igen, når galt skal være, at det samme flertal i byrådet, som er klar til at ændre lokalplanen også på kommunens vegne, naturligvis vil tage sig betalt for at omdanne landzone til byzone.

Jeg understreger en ekstra gang, at jeg ikke på nogen måde mener, at byrådet skulle lade sig bestikke med 50 millioner kroner, men at denne statusændring fra landzone til byzone ikke må være gratis.

Publiceret 08 May 2017 15:23

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV