DEBAT:

Svar fra Boligkontoret Danmark

Af Boligkontoret Danmark
Som følge af debatten inde på alleroed.lokalavisen.dk, vil vi gerne have lov til at informere om renoveringssagen i Uglevang og Ørnevang set fra en anden vinkel. Vi ser, at det vil gavne lokalsamfundet, beboerne og avisens læsere, at debatten bliver mere nuanceret end alene udstillet af to beboere i bebyggelserne.

Renoveringen af bebyggelserne i Uglevang og Ørnevang er inde i sin sidste fase. Der er ingen tvivl om, at det har været og stadig er en lang og sej kamp for alle at komme igennem renoveringen af boligerne, facaderne og de ydre områder. Lillerød Boligforening og Boligkontoret Danmark anerkender derfor uden tøven den utålmodighed, der er ved at indfinde sig hos flere.

For Boligforeningen og Boligkontoret Danmark er det målet at gå efter den bedste kvalitet for beboernes skyld. Administrerende direktør i Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz siger:

'Hverken vi eller Lillerød Boligforening er tilfredse med det arbejde, der er udført. Det er også derfor, vi har proklameret op til flere alvorlige indsigelser over for entreprenør, underentreprenører og rådgiver. Og lige nu står slagsmålet mellem disse parter. Jeg kan godt forstå, at beboerne føler sig som gidsel i denne sag. Derfor må der heller ikke herske nogen tvivl om, at vi hele tiden har beboernes tarv for øje som administrator og byggeforretningsfører for boligforeningen'.

Læs også: Håndværker hoppede ind af soveværelsesvinduet

Der har været flere uforudsete udfordringer undervejs i byggesagen, så fremfor at være afsluttet nu, er sagen overdraget til de respektive byggeparters advokater.

'Der er da intet, vi hellere ville end at kunne afslutte denne renovering. Jeg er også selv beboer i bebyggelsen og mærker også generne i hverdagen fra bl.a. støvet og larmen. Men vi er desværre ikke herre over alt – og der har været mange uforudsete udfordringer i denne sag, som vi har måttet håndtere undervejs på bedste vis. Jeg synes, vi har prøvet at informere så godt som muligt til beboerne. Over 20 infoskrivelser og flere informationsmøder har været afholdt. Når nu sagerne ikke kan løses så let, er det næstbedste, at man som beboer føler sig velinformeret - så godt som det nu kan lade sig gøre,' siger  bestyrelsesformand Birthe Petersen, Lillerød Boligforening.
Nogle af de aktuelle udfordringer i byggesagen handler om, at fugerne omkring gardinkasser og vinduer ikke er udført korrekt. Det vil på sigt kunne betyde øget trækgener og risiko for skimmelsvamp, hvorfor fejlen skal udbedres – også selvom det igen vil påføre beboerne gener i boligerne.

Leif Boyer Petersen bor i Uglevang og er afdelingsformand samt formand for byggeudvalget:

'Det er bare en rigtig ærgerlig situation, at der nu igen skal håndværkere ind i boligerne, men det er desværre uundgåeligt. Fejlen skal jo udbedres. Så må vi tage slagsmålet om, hvem der er ansvarlig bagefter.'

Læs også: Renovering i Ørne- og Uglevang er gået galt

På spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for, at beboerne i Uglevang og Ørnevang er havnet i den aktuelle situation, svarer adm. direktør i Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz:

'Hvis det var så let at svare på, ville renoveringssagen være færdiggjort nu efter planen. Problemet er, at entreprenør, underentreprenør og rådgiver i byggesagen netop ikke er enige om, hvem der har ansvaret for de fejl, der er sket. Derfor er sagen nu overdraget til advokat. Det kan jeg sagtens forstå kan virke frustrerende for beboerne, som gerne bare vil have deres bolig og boligområde for sig selv igen uden stilladser, maskiner og håndværkere. Jeg kan dog forsikre, at ingen af os ønsker, at tingene trækker ud. Derfor arbejdes der hurtigst muligt på at komme fra uenighed til afklaring. Og vi informerer beboerne, hver gang der er bare det mindste nyt eller ikke nyt at fortælle for tiden.'

Alle beboere har fået en varsling om den beboer-besluttede huslejestigning på Uglevangs og Ørnevangs renoveringssag. Som altid varsles der tre måneder op til en forventet afslutning. I og med at renoveringssagen nu er forsinket, er huslejestigningen dog også rykket.
Anders Hoff-Jessen bor i Ørnevang og må ligesom Leif som afdelingsformand stå for skud for nogle af beboernes aggressioner:

'Jeg kan godt forstå, at det er svært for beboerne at forstå de her hårdknuder, vi har oplevet i renoveringen. Og når det handler om ens hjem, tager følelserne oftest over. Vi arbejder på højtryk for hele tiden at præcisere over for entreprenør og rådgivere, at de skal tage så meget hensyn som muligt til beboerne. Heldigvis synes jeg, at de fleste beboere har en forståelse for situationen – også selvom ønskescenariet ser anderledes ud.'

Beboerne informeres igen medio juli om, hvorvidt sagen på juridisk basis nærmer sig en afklaring.

Publiceret 30 June 2017 13:12

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV