DEBAT:

Region Hovedstaden er mere end hospitaler

Af Flemming Hørdum Gertsen, kandidat til Region Hovedstaden for socialdemokratiet, Allerød-Rudersdal kredsen
Når man læser de generelle målinger på, hvor meget folk ved og, hvor mange der lyst til at stemme til det kommende kommunalvalg er det lidt nedslående.

Når man så ser på interessen for regionsvalget er det endnu værre, og det er synd og skam. Ud over at drive det offentlige sundhedsvæsen som er Regionernes primære opgave, så er der faktisk mange andre vigtige og relevante emner der arbejdes med.

Miljøet er et af de emner jeg selv synes er vigtige, og der spiller regionerne en stor rolle, og en vigtig rolle for Socialdemokratiet. Cykelsuperstierne er bare et eksempel, som socialdemokratiet stadigvæk støtter, da det cyklismen er et sundt og godt alternativ til privatbilismen, som man må forvente forværres, da der regnes med 200.000 flere borgere i regionen omkring år 2030.

Ligeledes skal der arbejdes på, at der spises økologiske grøntsager som helst er lokalt produceret på vores hospitaler m.m, så vi kan få et bæredygtigt landbrug. Den kollektive transport skal forbedres og i stigende grad væk fra fossilt brændstof, hvilket kan være med til at skabe bedre, renere og sundere bymiljøer til gavn for alle.

Og sådan fortsætter listen med gode socialdemokratiske initiativer, ikke bare inden for miljø, men for rigtig mange emner, der berører os i hverdagen, også ud over hospitalerne.

Så hvorfor ikke bruge lidt af sin tid til at sætte sig ind i Region Hovedstadens arbejde, og ikke mindst stemme 21. november?

Publiceret 06 July 2017 09:41

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV