Flemming Ipsen.

Flemming Ipsen.

DEBAT:

Hvorfor gør byrådet ikke noget ved de tomme butikslokaler?

Flemming Ipsen, formand og byrådskandidat for Vores Allerød

En gåtur fredag formiddag ned af Torvestrædet i bymidten i Lillerød er et meget sørgeligt syn. Den ene butik efter den anden forsvinder. Mange lokaler står tomme og flere har ophørsskiltene i vinduerne. En lavine ruller, men ingen gør noget ved det. Flere butiksejere udtaler stor bekymring for hvad der skal ske og har ikke den store tiltro til at politikerne vil gøre noget ved det. Som nogen siger: Politikerne taler meget om det, men der sker ikke noget.

Hvis ikke der snart gøres noget vil endnu flere butikslokaler komme til at stå tomme. Vores Allerød har talt med repræsentant for ejendomsejerne og flere butiksindehavere. De forstår ikke den manglende politiske vilje til at gøre noget og efterlyser en samlet plan for udviklingen. Den ene dag siger politikerne en ting og den næste dag beslutter de noget andet.

Der udtales stor bekymring for udviklingen og den manglende politiske handlekraft. Vores Allerød har erfaret, at der fra en borger er fremsendt et stort gennemarbejdet forslag til borgmesteren for hvordan man kan udvikle hele Lillerød Bymidte. Hvor er det materiale henne? Hvorfor er det ikke bragt i spil?

Der efterlyses en plan for udviklingen af Lillerød Bymidte. Såfremt det skal lykkes at bringe bymidten tilbage som et velfungerende handelscentrum, skal der et helt anderledes fokus på at ændre udviklingen. Med en ordentlig gennemarbejdet plan, dialog og tæt samarbejde med butiksejere, ejendomsejere, investorer og developere kan det godt lade sig gøre at vende udviklingen. Men lige nu er det med ryggen mod muren.

Byrådet må tage skeen i den anden hånd, sætte sig for bordenden og få dialogen i gang med alle parter.

Det er fra borgmesterens side annonceret, at man vil nedsætte et Byforum pr. 1.1. 2018. Det er ikke godt nok. Der er brug for handling nu. Det kan ikke være rigtigt, at flere butikker skal risikere at bukke under, fordi byrådet ikke tager sagen alvorligt.

Jeg håber, at borgere, butiksejere, ejendomsejere m.m. den 19. august vil møde frem på Aktiv Fritid på Torvet på Torvestrædet og afkræve de politiske partier et svar på, hvad de har tænkt sig at gøre ved bymidten?
Vores Allerød støtter såvel ejendomsejere, butiksindehavere og Handelsforeningen i bestræbelserne på, at vi allerede nu skal have igangsat arbejdet med udviklingen af bymidten i Lillerød.

Publiceret 31 July 2017 10:22

SENESTE TV