DEBAT:

Allerød en by i vækst?

Else-Marie Madsen, spidskandidat til byrådet, Dansk Folkeparti

I Dansk Folkeparti ønsker vi bestemt en by i vækst.

Det er trist med alle de lukkede tomme butikslokaler i bymidten, og ikke særlig fremmende for købelysten, og der vil givetvis komme flere butikslukninger.

Vi ønsker en levende, attraktiv og spændende by, som man virkelig får lyst til at handle i, og som vil tiltrække kunde fra hele Nordsjælland. Man skal have lyst til at komme her og handle. Det skal være en oplevelse for hele familien.

Men kan byen klare et øget antal af kunder? Er rammerne i orden? Er der parkeringspladser nok? Der er allerede nu problemer på bestemte tidspunkter af dagen. Hvem har ikke prøvet at køre to-tre gange rundt om byen for finde en p-plads, det gider folk ikke ret tit. Så ender det med, at man næste gang kører til de konkurrerende nabobyer som Lyngby, Farum og Hørsholm.

De nuværende 2 timers parkering burde ændres straks til 3 timers parkering. 2 timer rækker slet ikke og kan være et stress faktor at nå alt det man gerne vil.

Huslejen kan vi godt være enige om er alt for høj, og det gør det svært for mange at drive butik i Lillerød.

Net-handlen er en stor konkurrence. De er dygtige, disse netbuktikker, de yder en god service. De har et så stort udvalg, det er der ingen små butikker der kan leve op til.

Man kan prøve at kigge på de byer, der har stor succes. F.eks. Køge, og jeg ved godt, at man nok ikke helt kan sammenligne Køge med Allerød. Køge er virkelig en attraktiv levende og spændende handelsby. Der er livligt om lørdagen. De har markedsdag hver lørdag på torvet, byen er levende og fyldt med glade købelystne kunder.

Hvad med julemarked i december måned, med julemusik m.m., det skaber liv og trækker kunder til.
Vi skal finde på noget vi kan blive kendt for, noget helt specielt.

Hvis det lykkes at skabe mere liv og aktivitet i byen, vil det komme helt af sig selv med at få ændret de lukkede butikker til livlige butikker - for så vil flere få lyst til at investerer i at åbne butik her, for kunder er her.

Jeg er selv glad for at handle i bymidten. Vi har et godt udvalg af butikker.

Det er mit ønske, at det nye byråd vil arbejde sammen om at få vendt byen til en by i vækst. Til stor glæde for alle Allerøds borgere.

Publiceret 03 August 2017 09:46

SENESTE TV