DEBAT:

Hvorfor bruger Allerød Kommune ikke lokale erhvervsdrivende?

Erling Petersen, Blovstrødlisten

Jeg er ofte i kontakt med kommunens lokale håndværkere, som undrer sig over, at Allerød Kommune sjældent kontakter dem for at få udført arbejder bl.a. på de kommunale bygninger/anlæg.

Det kan jeg jo kun give dem ret i, for der hvor kommunen får udført arbejder, holder der som regel biler fra håndværkere, som har hjemsted i vores nabokommuner.

Det er indenfor de senere år, det har ændret sig. Kan det have noget at gøre med, at der er sket en stor udskiftning af medarbejdere i teknisk forvaltning, som så fortsætter med at indhente tilbud fra de håndværkere, som de kender og har benyttet i deres tidligere ansættelsesforhold?

Blovstrødlisten mener, at man som kommune har en forpligtelse til altid også at indhente tilbud fra vores lokale håndværkere/erhvervsdrivende, da det må være i kommunens interesse at have et rigt erhvervsliv indenfor kommunegrænsen. Hvis de lokale tilbud er konkurrencedygtige, bør kommunen vælge den lokale.

Blovstrødlisten har fuld forståelse for de erhvervsdrivendes frustrationer.

Blovstrødlisten ønsker, at der foretages en undersøgelse af, hvor mange arbejder kommunen overdrager til udenbys håndværksfirmaer, arkitektfirmaer m.m. i forhold til kommunens egne erhvervsdrivende. Ligeledes ønsker Blovstrødlisten oplyst, hvor mange af disse arbejder, der er indhentet lokale tilbud på.

Publiceret 14 August 2017 10:53

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV