DEBAT:

Alle har ret til tryghed - også i Ørnevang og Uglevang

Jeanette Oxfeldt Nordenkvist Braae (C), Lindebakken 16, Allerød

Tryghed i egen bolig er et vigtigt element i hverdagen for os alle. Tryghed er med til, at vi kan lade op til dagens arbejde efter en god nats søvn. Samfundet er dog - desværre, blevet så hektisk, at mange faktorer spiller ind, så mange af os ikke får den søvn, som vi har behov for. Nogle familier lever med arbejde fra om eftermiddagen til sen aften. Deres drengebørn har ikke deres far hjemme om aftenen til at være rollemodeller. Det skaber grobund for, at børn opholder sig sent ude om aftenen og dermed bliver de nemme ofre for kriminelle grupperinger.
Læs også: Opråb fa Uglevang og Ørnevang: "Vi vil have trygheden tilbage"
Jeg er total farveblind overfor disse grupperinger, og forventer vi alle opfører os tolerante og med empati overfor hinanden. Ikke kun i det sociale fælles rum skal vi alle være med til at skabe tryghed, men også i og omkring vores hjem. I Danmark er det en menneskeret at kunne opholde sig og gå frit på gader og stræder. Det er sådan vi er indrettet. Vi er et socialt samfund.
Jeg skriver ikke blot for at drage nytte til kommunevalget. Nej! Jeg fortæller jer dette, fordi jeg selv har boet der, og har en historie med mig omkring området og børnenes opførsel. En del af min familie bor der endnu og de er bestemt ikke trygge ved, at lade børnene færdes derude. Hverken dag eller aften. Jeg har ikke løsningen på problemerne med grupperingerne og kriminaliteten omkring Ørnevang, Uglevang og Skovvang. Jeg ved blot, at det har stået på i mange år.
Som tidligere afdelingsformand for afd. 11 Uglevang samt tidligere formand for Lillerød Boligforening var jeg aktiv omkring den Social Helhedsplan, som fungerede fra 2009 til 2014. Her var der et samarbejde med SSP, politi og en ansat pædagog. I den periode formåede ni unge drenge, at overfald min mand fysisk en vinteraften med is på stierne. Min mand er 192 cm høj og de hang alle sammen på ham.
Jeg ringede til politiet. De mødte de unge mennesker på Banevang og tog deres forklaringer til sig, og bad dem holde sig fra os. Derefter talte de med os, og vi hørte aldrig mere i den forbindelse.
Læs også: Nu sætter politiet særlig fokus på utrygt boligområde
Det fik de unge til at forstå det således, at politiet holdt med dem. Det var en meget psykisk svær periode. Det er bestemt ikke blevet bedre med årene. Efter renoveringen startede, er det blevet værre, sikkert fordi områderne er meget svært tilgængelige for udefrakommende. Og ja, der sælges stadig stoffer ved Skovvang (Lillevang skolen). Det gjorde de også dengang.
Jeg håber inderligt, at der kan findes frem til en løsning, så alle beboerne kan være trygge i eget hjem.

Publiceret 29 August 2017 09:57

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV