DEBAT:

Hvem sikrer børnenes skolevej?

Tina Nikolajsen, Prunusvej 25

Siden sammenlægningen af Lillevang Skole blev gennemført har en hel del forældre spurgt bekymret til børnenes nye skolevej. Vi er blevet lovet - af både skole og byråd, at der bliver taget hånd om at sikre skolevejen i samarbejde med politiet.

Jeg har imidlertid bedt forvaltningen om at sende mig dokumentation for dette samarbejde. Og det viser sig, at der ikke er foretaget nogen vurdering af Lillevang elevernes nye skolevej fra politiets side.
I stedet for er den 'sikre skolevej' blevet aftalt på et møde mellem skoleledelse/skolebestyrelse og forvaltningen.

Og hvilke forudsætninger har disse parter for at vurdere trafikhold for små cyklister? Kirkestien er et mylder af børn fra begge sider, der skal passere hinanden på smalle steder. Rønne Alle er et lusket sted at passere, og i viadukten er de små prisgivet, når de store kommer blæsende.
Det eneste sted, som politiet er blevet bedt om at vurdere, er Frederiksborgvej ved Hestestien, og her har politiet tilkendegivet at ville godkende, hvis kommunen laver et bump for bilister på vejen. Men der er ikke afsat penge til dette bump i år - så pyt med sikkerheden.

Trafiksikkerhed for vores børn er som at slå i en dyne - alle beslutningstagere skubber ansvaret videre. Men OK sådan var det jo også i forhold til selve sammenlægningen. Byrådet bakkede op, fordi det var et udtrykkeligt pædagogisk ønske fra skolen at lave udskoling og indskoling på to forskellige matrikler. Mens skolebestyrelsen og ledelsen på møder gav udtryk for, at de ikke havde midler nok til at opretholde to velfungerende skoler på to matrikler. Så måske er disse dynetæsk bare et vilkår for os, der bor i Allerød?

Publiceret 30 August 2017 12:49

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV