DEBAT:

Nej – Parkinson smitter ikke!

Ole Kræmmer, Café 3450 Parkinson

Et af de spørgsmål der blev stillet til os, da Café 3450 Parkinson for første gang flyttede caféen ud som en del af 'Aktiv Fritid', var, om Parkinsons sygdom smitter?

En ny-diagnoseret havde oplevet, at ellers gode bekendte næsten havde berøringsangst, da de hørte, at deres bekendte havde fortalt, at han nu vidste, hvorfor han længe havde følt, at 'noget' var galt, uden at kende årsagen – han havde fået konstateret 'Parkinson'.

En anden kunne fortælle, at han nærmest af familien blev rådet til at finde en lejlighed - 'for du kan da ikke blive i dit store hus med den sygdom!'

Begge situationer er tegn på, at der i almindelighed er for ringe kendskab til Parkinsons sygdom, for Parkinson smitter ikke, den opstår hos den enkelte, af årsager, som videnskaben over hele kloden søger at fastlægge. Og får man diagnosen er der al mulig grund til, at man søger oplysning om sygdommen - og at man fortsætter sit nuværende liv og bruger masser af motion som supplement til den medicin, der nu hjælper mange med diagnosen – samt deres pårørende – til et godt liv med Parkinson.

Café 3450 Pakinson har mottoet: Vi har Parkinson – Parkinson har ikke os!

Publiceret 31 August 2017 14:15

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV