DEBAT:

Servicefradrag på hushjælp

MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjællands Storkreds (V)

Som far til fire ved jeg, at der er nok at se til, når man skal have familien og de huslige pligter til at løbe rundt i en travl hverdag. Og ofte kan man føle, at man er i kapløb med tiden. Sådan tror jeg, at der er mange i Allerød, der har det. Derfor foreslår Venstre og regeringen at indføre et nyt servicefradrag til hushjælp på ca. 40 procent af regningens størrelse.

Det nye servicefradrag skal gøre hverdagen lettere for borgerne i Allerød Kommune. Hvis vi lader professionelle klare lidt af de huslige gøremål, får vi mere tid mellem hænderne. Det er tid, som vi kan bruge på familie eller på arbejde. Så hvis man bytter kost og spand ud med kvalitetstid eller tager det ekstra hug på arbejdet, er der altså en gevinst at hente.

Samtidig viser erfaringer, at flere kommer i arbejde, når fradraget målrettes serviceydelser i hjemmet. Som beskæftigelsesordfører er det sød musik i mine ører, hvis vi med denne nye ordning kan gøre skridtet ud på arbejdsmarkedet nemmere for endnu flere med et nyt servicefradrag.

Det nye servicefradrag kan være med til at fjerne noget af den dårlige samvittighed over bunken af vasketøj og ukrudtet i haven, og det kan hjælpe ledige ud på arbejdsmarkedet. Det, mener jeg, at alle vinder på – også borgerne i Allerød Kommune.

Publiceret 31 August 2017 15:26

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV