DEBAT:

Alle Børn Cykler (ikke længere)

Kristine Nordkvist, Grev Moltkevej 17, 3450 Allerød

Alle Børn Cykler er en landsdækkende børnemotionskampagne, der hvert år får cirka 140.000 skolebørn på cyklerne. Kampagnen er kørt siden 2002 og kører over de næste 14 dage. Alle skolebørn opfordres til at cykle.
Alle Børn Cykler ... bare ikke i Allerød.

I Allerød er skolevejen nemlig ikke længere sikker. Efter skolenedlæggelserne er børnene flyttet til Skovvang matrikel, men trafiksikkerheden er ikke fulgt med. I kommunens spareiver og hastværk, er der slet ikke tænkt langsigtet, og da slet ikke på skolebørnenes sikkerhed.

I dag går alle 0.–4. klasser på Skovvang. Børn der før kunne nøjes med at cykle ad sikker vej til Lillerød skal nu til Skovvang, uden at man har sørget for at sikre vejene og tage højde for den mertrafik, dette medfører. Større børn skal tilsvarende den anden vej, hvor de før kunne nøjes med at cykle til skolen på Skovvang, skal de i dag helt til Lillerød matrikel. Her kan de hilse på hinanden på vejen, og forsøge at lade være med at støde sammen imens.

Og hvad gør kommunen så? Jo, man stiller sig op på informationsmøder og lover de bekymrede forældre, at man naturligvis vil kontakte politiet og få anbefalinger til at sikre skolevejen – som det første, i det nye skoleår. Og skoleåret går så i gang ... 

Det sker bare ikke. Kommunen har overhovedet ikke iværksat tiltag for at sikre skolevejen. Man har ingen midler afsat. Som med så meget andet her i kommunen, loves til højre og venstre ... ja begge sider holder sig sandelig ikke tilbage. Indtil det kommer for en dag, at intet sker. Man er åbenbart ligeglad med at forhindre brækkede børneben i kommunen, og ens eget løfte.

Vi må desværre sige nej til vores dreng, når han i sin iver gerne vil deltage i 'Alle Børn Cykler'. For vejen er ikke sikker. Og vi forældre kan simpelthen ikke presse endnu mere tid ud af morgen- og eftermiddagsprogrammet end det, kommunen allerede har taget ved, at vores børn ikke længere selv kan cykle i skole. Han bliver kørt. Ligesom så mange andre. Den usikre skolevej koster sandelig også os forældre tid og logistik.

Alle Børn Cykler ... ikke. Særligt ikke i Allerød, da byrådet åbenbart er ligeglade med børnenes sikkerhed. Også selvom disse anlæg jo burde høre under 'driftskassen', der efter sigende bugner af penge til både dryland, tennisbaner og varmtvandsbassiner. Men det er måske også meget godt, når vi skal til genoptræning med vores børn?

Jeg vil opfordre forældre, bedsteforældre – ja alle her i kommunen, der er træt af den manglende sikkerhed til at skrive under på 'Sikker Skolevej i Allerød – NU', så vi kan vise kommunen, at man ikke endnu engang kan løbe fra sine løfter. Vi ønsker sikre veje – også for vores børns skyld!

Publiceret 05 September 2017 11:10

SENESTE TV