DEBAT:

Slut med lange ventetider: Køreprøven bør privatiseres

Af MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjælland Storkreds (V)

I lang tid har absurd lange ventelister til køreprøver været en bremseklods for unge mennesker i Allerød Kommune. Det gælder både de teoretiske og praktiske køreprøver – og det er kort og godt uacceptabelt. Derfor vil Venstre bringe ventelisterne ned.

På linje med den succesfulde privatisering af bilsyn foreslår Venstre at privatisere køreprøver. Ventetiden i dag er så lang, at nogle ser sig nødsaget til at rejse til Bornholm, Lolland-Falster eller Fyn for at få kørekortet. Det er simpelthen ikke holdbart – hverken for de unge mennesker eller kørelærerne i Allerød Kommune. Samtidig har politiet fået endnu større behov for at fokusere sine kræfter der, hvor det er allermest nødvendigt. Senest har en optrappet bandekonflikt presset politiets ressourcer yderligere, og derfor er det en gevinst for alle, at forslaget samtidig tager lidt vægt fra politiets skuldre.

Vi skal simpelthen sikre flere hænder og fødder, der kan gennemføre både de teoretiske og praktiske køreprøver. Hvis vi privatiserer køreprøver, vil det betyde, at fx tidligere kørelærere eller politifolk kan autoriseres til at gennemføre de praktiske køreprøver - det er en tosporet vej, som både vil reducere ventetiden og aflaste politiet. Og det vinder alle parter på.

Situationen i dag er uholdbar og utilfredsstillende. I Venstre er vi på borgerens side, og derfor vil sikre, at de unge mennesker kommer langt hurtigere til køreprøve. Men det er klart, at det skal ske på en forsvarlig måde. Venstre foreslår, at opgaven overgår fra Rigspolitiet til Færdselsstyrelsen, som får ansvaret med at uddanne og autorisere de kommende private prøvesagkyndige samt løbende føre kontrol med ordningen. Derfor er der heller ikke grund til at frygte for sikkerheden, som jeg har noteret mig, er bekymringen hos Dansk Kørelærer-Union.

Publiceret 05 September 2017 14:30

SENESTE TV