DEBAT:

Er det budget eller valgkamp?

John Jensen, Nye Borgerlige

Flere partier ønsker ikke at være en del af budgetforhandlingerne grundet Dryland og Tennishal.

Begrundelsen er at budgettet afspejler en manglende prioritering af blandt andet skoler og velfærd. Det har vi fuld forståelse for, men Nye Borgerlige er ærgerlige over at partierne ikke blev ved forhandlingsbordet og sammen med os havde kæmpet for netop skoler og velfærd.

Vi må konstatere, at det for de nævnte partier ikke drejer sig om skoler og velfærd. Nej, det drejer sig om at prioritere den kommende valgkamp frem for netop skoler og velfærd, altså en ren politisk nedprioritering af vores skoler og velfærd for udsigten til et bedre valg.

Når man samtidigt kan henvise til den massive 'proteststorm', disse partier har ført imod borgmesteren for manglende samarbejde i byrådet, så bliver deres politiske prioritering endnu mere bemærkelsesværdig. Ikke mindst fordi Dryland og Tennishal allerede er besluttet og derfor betragter vi i Nye Borgerlige ikke disse anlæg som teknisk at være en del af det budget vi forhandler om.

Efter vores overbevisning lægger borgmesterens budgetudspil klart op til at samle byrådet frem for det modsatte. Netop derfor er det ekstra ærgerligt, at vi ikke sammen kunne have kæmpet for skolerne, de ældre og vores generelle velfærd.

Nu er budgetforhandlingerne ikke overstået og der kan naturligvis stadig ske meget.

Nye borgerlige oplever positive forhandlinger hos de tilbageværende partier med klart sigte på at forbedre netop de prioriteter som flere partier har forladt forhandlinger på baggrund af.

Publiceret 07 September 2017 13:15

SENESTE TV