DEBAT:

Er det sundt for bymidten?

Jesper Hammer, Nye Borgerlige

Hos Nye Borgerlige har vi stor sympati for et sundhedshus. Det er dejligt med et sted hvor de forskellige aktører kan samles og udnytte de synergier som det vil bringe.

Allerød Kommune er også i gang med at samle aktiviteterne på Engholm, på samme måde i kommunalt regi, for de opgaver som kommunen løser.

Nye Borgerlige er derimod ikke særligt begejstrede for sundhedshusets beliggenhed. Vi mener ikke at det er sundt for bymidten.

Allerød Kommune har for det første solgt grunden for billigt, kun et bud blev modtaget.

Derudover har byrådet valgt at tillade opførelse af et sundhedshus hvor de fleste aktører allerede har til huse i bymidten. Kun ganske få kommer til udefra. Aktørerne trækker i dag mange kunder til netop bymidten som forhåbentlig af den grund foretager mange af deres indkøb lokalt.

Når disse aktører flytter fra M.D. Madsensvej og Torvestrædet vil mange kunder kunne parkere direkte ved sundhedshuset og kommer derfor ikke naturligt forbi de øvrige butikker i bymidten som lokker med gode varer og tilbud.

Argumentet er at det ligger stationsnært, men det gør M.D. Madsensvej og Torvestrædet bestemt også.

Et enigt byråd vil støtte den lokale handel efter bedste evne og er enige om at samle alt centralt, alligevel stemmer et stort flertal for en spredning af de nuværende aktiviteter. Det er bestemt ikke gennemtænkt eller på nogen måde logisk.

Det kan gøres langt bedre og det både kan og vil Nye Borgerlige gerne stå i spidsen for.

Tænk hvis f.eks. Allerød Torv var blevet til et overdækket sundhedstorv med en cafe. Det havde krævet lidt mere arbejde at koordinere, men havde bestemt været det hele værd.

Publiceret 07 September 2017 13:18

SENESTE TV