DEBAT:

Lad os håbe at Prins Henrik ikke ender på plejehjem i Allerød Kommune

Rikke-Line Gabelgaard, Gl. Lyngevej 25

Vi venter med at tale om prinsen. Som forældre til to børn i skovbørnehaven Skovsneppen må jeg begynde med at rose personalet. Hold da op, hvor de pædagoger gør det godt. De er simpelthen så seje. Hver dag tager 3 pædagoger op til 22 børn ud i al slags vejr. Med sig har de en rullevogn, som er godt loadet med bleer, for af de 22 børn i alderen fra 3-6 år, går mange af dem stadigvæk med ble. De, der efterhånden er blevet renlige, har skiftetøj med i deres rygsæk, for det går jo ind i mellem galt for alle børnene, og så er det godt at en tålmodig pædagog med overskud, står på spring til at hjælpe med tøjskifte.

Måske er du, min kære læser og borger i kommunen, allerede faldet i søvn, for skal det virkelig handle om bleer og renlighed? Men det er altså virkeligheden ude i børnehaverne og også i vuggestuerne. Når så mange små børn er samlet, så sker der virkelig mange ting, som aktiverer og i den grad udfordrer personalet. Et barn falder og slår sig og skal trøstes, et barn taber saftevandsglasset på gulvet, to børn slår hinanden osv. osv.

Det sker engang i mellem at personalet bliver syge, men hvad bilder de sig ind? Det er der slet ikke tid til i højrefløjens kommunale sparepolitik. Det koster jo penge, og vikarer, dem er der altså ikke rigtigt råd til. Højrefløjen i kommunen har slet ikke blik for, at en lav normering fører til mere sygdom. Det bliver en ond cirkel.

Vi startede med bleer – lad os slutte med bleer. Mit inderste ønske er også, at ældreomsorgen opprioriteres i kommunen. Her skal der også være tid til andet end bleskift. Jeg vil have omsorgspersoner på alle plejehjem, der sætter aktiviteter i gang for de ældre. De skal have en værdig afslutning på livet. Lad os håbe, at de i kongefamilien har sat penge af til privat pleje af prins Henrik, så han ikke må ende sine dage i Allerød!

Publiceret 07 September 2017 15:19

SENESTE TV