DEBAT:

Ring 5 et kæmpe løft til Nordsjælland?

Per Andersen, Liste P

Ring 5-togbanen fra Helsingør til Høje Tåstrup er ikke død. Opmærksomme politikkere fra Ballerup og kommuner syd på kan godt se ideen i, at vejen over København kan være besværlig hvis man skal til Nordsjælland , tilsvarende hvis du skal fra Nordsjælland og til Sydsjælland.
Det kniber gevaldigt i Nordsjælland at se hvilke fordele en togbane uden om København kan have. Men bor du i Rønneholtparken og arbejder i Helsingør eller Ringsted, så er der timer dagligt i besparelser i transport hvis ring 5 etableres.
Transportkorridoren gennem Allerød kommune er etableret i 1960'en og er en statslig ekspropriation af Allerød kommunes jord med henblik på at etablere en transportmulighed uden om København. Transportkorridoren er 2 km. Bred og lægger eks. beslag på byggemuligheder mellem Lynge og Lynge overdrev.
Det vil absolut være en fordel for Allerød kommune hvis ring 5 etableres. Hvis den ikke skal etableres så må konsekvensen være at transportkorridoren aflives så Allerød kommune kan udvikle sig bebyggelsesmæssigt mellem Lynge og Lynge overdrev.

Publiceret 03 October 2017 09:53

SENESTE TV