DEBAT:

Sammen om velfærd

Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre

Sammen om velfærd er overskriften på Venstres brochure, som bliver uddelt til mange husstande i disse dage. Vi har valgt denne overskrift, da Venstre går til valg den 21. november på både at forbedre kernevelfærden, hvilket primært vil sige bedre normeringer i dagtilbuddene, bedre skoler og en bedre ældrepleje, men også på at vi igen skal blive en kommune med et byråd som kan stå sammen - og arbejde sammen.

I Venstre er det vores mål at forbedre velfærden, samtidig med at vi ikke forhøjer skatterne. Vi er af den overbevisning, at der godt kan findes midler til dette indenfor det eksisterende budget. Det ses f.eks. i årets budgetforlig, hvor der er tilført 4 mio. kr. til børn og ældre, samtidig med at der er sket besparelser på områder, hvor borgerne ikke mærker det. Det går samtidig rigtig godt med kommunes effektiviseringsstrategi, som har vist sig at kunne bidrage med et tocifret millionbeløb. Vi skal fortsætte af det spor og øge ambitionerne, så vi udnytter alle muligheder for en mere effektiv drift.

Foruden at kommunen løbende skal drives bedre, så kan økonomien også forbedres ved at tiltrække flere borgere og arbejdspladser. Det vil endvidere medføre, at der kommer flere børn i skolerne og flere handlende til bymidten.

Med Venstres ønsker, ligger vi op til et bredt samarbejde i byrådet med alle partier. Udgangspunktet er at vi skal have udarbejdet nye langsigtede planer for Allerød mht. boligplacering, infrastruktur etc., så vi kan levere borgerne den ønskede kernevelfærd. Dette skal ske i et bredt samarbejde, for både at medtage alle input, og for at sikre at planerne også bliver langtidsholdbare og demokratisk forankrede.

Publiceret 03 October 2017 12:42

SENESTE TV