DEBAT:

De glemte visioner

Søren Jakobsen, næstformand og byrådskandidat, Vores Allerød

Hvordan er det gået for de parter der indgik konstitueringsaftale i 2014 og efterfølgende har indgået budgetaftaler år efter år, i smalle forlig?

Tilbage i 2014, da der sidst blev indgået en konstitueringsaftale i Allerød, indskrev parterne at visionen for Allerød b.la. var at "udvikle sig til den mest attraktive kommune i Nordsjælland ved at satse på familen" - den vision fra konstitueringsaftalen virker noget langt borte, og man kan vel næppe sige, at man har opnået dette? Der står endda at kommunen igen skal være rigtig attraktiv at slå sig ned i som børnefamilie – Heller ikke dette virker til at være opnået gennem de sidste par år? Endvidere er der nedskrevet at man vil arbejde ambitiøst med at inddrage og informere borgerne – Her har ”Farcemosen” som seneste tema bevist, at det er man heller ikke lykkedes med? Derimod er man lykkedes med at rammebespare ca. 12% sammenlagt gennem årene på alle områder. Succeskriterne synes at være regnearksøvelser, hvor man gang på gang sparre sig ud af tingene. Og fokusere afvikling frem for udvikling. Lad os samarbejde bredt i byrådet i stedet og få skabt Danmarks bedste børnekommune igen.

Hvor kan pengene komme fra til forbedelser? I budgetaftalen fra 2015-2018 er der indskrevet at kassebeholdningen skal være på min. 40 mio kr. Så hvorfor er kassebeholdningen nu på ca. 130 mio kr? Hvorfor ikke budgettere mere agressivt, samt bruge noget af kassebeholdningen på velfærd fremfor at spare op? Skal vi fortsætte med alle disse besparelser eller forsøge os med en ny retning? Skal vi fortsætte med at tilføje yderligere til driftsbudgettet ved at bygge nyt? Eller skulle man hellere fornye det eksisterende og tænke i helheder, og dermed nedbringe driftsudgifterne på sigt? Skulle vi prøve at fokusere på at blive Nordsjællands mest attraktive kommune igen?

Vores Allerød svarer klart JA til alle disse spørgsmål.

Publiceret 13 October 2017 15:05

SENESTE TV