DEBAT:

Replik til Erik Lund

Lars Juel Sørensen, Barresøgård, Lynge

Kære Erik Lund: I har jo fucket med grundvandet i årevis.
Derfor fik du heller ikke noget bifald for din kække udmelding om, at 'ingen skal fucke med vores grundvand' under marathon byrådsmødet i tirsdags. Det lød skingert og dækker jo slet ikke virkeligheden i Allerød Kommune.
Eksempler? Ja, så gerne: I Lynge Grusgrav blev der i 14 år ulovligt deponeret jord. På trods af at Danmarks Naturfredningsforening foretog en politianmeldelse i 2007. Kammeradvokaten fastslog, langt om længe, at der var tale om en grov overtrædelse af loven om Jordforurening. Frederikborg Amt, Allerød Kommune og sidst men ikke mindst Region Hovedstaden så passivt til.
Bregnebjerggård Grusgrav har fyldt sin gamle grusgrav op med byggeaffald (kommunens tal 2016: 120 tusinde tons) – det er ikke deponeret – det ligger bare – i rigtig mange år - og venter på at blive knust og genbrugt.
Gamle grusgrave er et elendigt sted at opbevare byggeaffald – derfor er  det som hovedregel ulovligt at deponere jord – ren som uforurenet – i gamle grusgrave – fordi der ikke er noget formildende lerlag, der kan standse evt. nedsivning fra de øvre lag (affald).
Derudover har vi jo kemikalieaffaldsdepotet i Bjerget i Nymølle - alle brønde herude i Nymølle blev lukket i 1988-1989 – det skal du og dine, trods alt, ikke lastes for, men der er altså problemer nok i forvejen med grundvandet.

Publiceret 13 October 2017 11:31

SENESTE TV