DEBAT:

KV17 i Allerød - reelt demokrati?

Johnny Lehmann, byrådskandidat C

Jeg stiller op til KV17 - også fordi jeg hylder det danske demokrati. I Danmark har alle muligheden for at kandidere til en tillidspost gennem deres lokale vælgerforening og overordnede partiforening. Og vi kan alle afgive vores myndige stemme på den, vi ønsker skal repræsentere os.
Og så alligevel ikke.
Til min - og sikkert også en del andres - forbavselse, så er det kun 6 ud af 14 opstillede partier/lister, som hylder det direkte demokrati, at kunne vælge sin repræsentant direkte.
Hele 8 ud af 14 partier/lister opstiller en partiliste, også kaldt 'topstyret liste', hvor partiets kommende antal mandat(er) går til den øverste placerede kandidat(er), uanset hvem der får de direkte personlige stemmer på opstillingslisten.
Disse 'topstyrede' lister har allerede valgt hvilken kandidat(er) som står først i rækken til byrådet uanset din personlige holdning som vælger, tænk lige over det, når du står i stemmeboksen den 21. november.
Så hvis der kigges på valget for 4 år siden og ikke indregner et stort jordskredsvalg, så er ca. 38-44 kandidater på diverse partier/lister kun 'papirnavne'.
Så hvis du fx mener, at min tidligere skolebestyrelseskollega Søren Jacobsen, nr. 5 fra Vores Allerød, skal have din personlige stemme, så kræver det for Sørens valg til byrådet, at Vores Allerød får lige så mange stemmer som Konservative fik som største parti ved sidste valg. Selvfølgelig går stemmen så til listen, men direkte demokrati, hvis du foretrækker Søren?
Hvis du har samme holdning som mig omkring demokrati, og ønsker at stemme på en direkte kandidat på en af følgende 8 partier/lister: Ny Borgerlige, Vores Allerød, SF, Ny Madordning, Dansk Folkeparti, Blovstrød Listen, Enhedslisten og Alternativet, så synes jeg du skal kontakte dem og spørge, hvorfor de opstiller, som de gør. De mener åbenbart, at deres kandidater ikke er lige velegnede eller tør tage mangfoldigheden, siden de opstiller en 'topstyret' partiliste.
Ny Borgerlige har opstillet 3 kandidater, Vores Allerød 8 kandidater, heraf to tidligere Venstrefolk som nr. 1+2, og først som nr. 3-7 kommer velkendte navne omkring Lillerød Skole Forældreforening.
SF opstiller hele 11 kandidater og sidder på 1 mandat i dag, synd for hovedparten af de opstillede, de figurerer kun som tekst.
Dansk Madordning har 1 opstillet, så her giver det sig selv. Dansk Folkeparti opstiller 4 kandidater og fik valgt 1 mandat sidst.
Blovstrød Listen opstiller 6 kandidater og sidder på 1 mandag i dag. De toppes af Enhedslisten med 9 opstillede kandidater og sidder med 1 mandat i dag. Alternativet opstiller 6 mandater og fik ikke valgt mandat sidst.
Personligt hylder jeg det reelle fri valg, men som vælger ligger afgørelsen hos dig.
Med venlig hilsen nr. 8 fra liste C. Her står vi side om side.

Publiceret 08 November 2017 13:01

SENESTE TV