DEBAT:

Ambitioner for Allerød - og for frivilligheden i foreningerne

Johnny Lehmann, kandidat for Det Konservative Folkeparti

Inspireret af et indslag i TV2 for to uger siden, hvor Guldborgsund kommune på Lolland/Falster i en analyse fra DIF, var gået fra en 80. plads til en 6. plads i frivillighed fra 2013 til nu - og idrætsforeningerne opsang via Allerød Idræts Union, så er der plads til forbedring af de frivilliges vilkår i Allerød Kommune.
Allerød Kommune ligger i den tunge ende målt på frivillighed, dog fra en 79. plads i 2013 frem til en 69. plads her i 2017 (målt på 93 kommuner).
I Guldborgsund kommune har politikkerne besluttet at indføre valgfaget frivillighed på skoleskemaet i de ældste klasser - om med stor succes blandt de unge og stor tilfredshed blandt foreningslivet. Via samarbejde med Dansk skoleidræt og DGI har de knækket fødekæden til foreningslivets frivillige, men vigtigst af alt, de unge tager nu frivilligt tiltag og supplerer de erfarne ude i foreningerne efter dette kursusforløb.
Forløbet kan bygges op om en 30 timers skolepraktik/teori i skoletiden og efterfølgende 30 timers forløb i den valgte idrætsforening i fritiden. Forløbet afsluttes selvfølgelig med en evaluering og et bevis.
Som mangeårig foreningsleder med skoleprojekter som SkoleOL, Klassekampen og SkoleCross og samtidig skolebestyrelsesmedlem, så er dette tiltag en win-win for alle tre parter, skolerne, idrætslivet og ikke mindst eleverne. Tjek venligst dette link og korte indslag fra TV2 og bliv inspireret:
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-10-23-tjek-selv-hvor-gode-vilkaar-har-idraetten-i-din-kommune
Som byrådskandidat for Konservative håber jeg, at det kommende byråd vil lade sig inspirere til at deltage. Inspirationen er også fremsendt til Allerød Idræts Union, som afholder et weekendseminar for ungledere i kommunen. Nu kan det så komme på skoleskemaet i samarbejde med foreningerne, hvis der er vilje.
Ønsker du at stemme på en kandidat med ambitioner for Allerød, så kryds af ved nr. 8 på liste C.

Publiceret 10 November 2017 13:01

SENESTE TV