DEBAT:

Ambulancen skal hurtigere frem i Allerød

Peter Westermann, kandidat for SF til Regionsrådet

Ambulancerne i Region Hovedstaden er længere om at nå frem, kunne Jyllands-Posten fortælle 2/11. Ni ud af ti ambulancer skal i dag bruge op mod 13 minutter på at nå frem. I 2012 var tallet godt 11 minutter. Den forskel lyder måske ikke af meget, men en stor dansk undersøgelse har vist, at kun 1,5 pct. overlever hjertestop ved en responstid på 13 minutter.
Region Hovedstaden opgør ikke længere tallene på kommune-niveau, men vi ved fra tidligere undersøgelser, at Allerød, sammen med Gribskov, Frederiksværk og Egedal samt Bornholm er blandt de områder, hvor man har ventet længst. Det er utrygt at vide, at min familie risikerer at vente for længe, hvis uheldet er ude.
SF har med budgettet for Region Hovedstaden i 2018, været med til at afsætte flere penge til ambulancer. Jeg vil følge op på, om der er afsat nok, og at de fører til hurtigere responstid i Nordsjælland. Samtidig vil jeg foreslå, at vi ligesom de andre regioner opgør ventetiden på kommuneniveau, så vi kan få et bedre billede af, hvor skoen trykker. Hvis vi ikke kan se problemet, så kan vi heller ikke løse det. Og det skal vi.

Publiceret 10 November 2017 11:29

SENESTE TV