DEBAT:

Kulturændring indenfor ældreplejen ønskes

Ditte Nørgaard-Andersen, Carl Plougs Vej 33, 3460 Birkerød

Når jeg påpeger mangler i plejen af min 90-årige mor får jeg ofte smidt en kvalitetsstandard i hovedet, som byrådspolitikerne har brugt tid på at sidde og udarbejde. Jeg siger ikke, at der ikke er behov for nogle retningslinjer i visse tilfælde, men for det første skal der udvises større tillid til de sundhedspersoner, som kommer ud til de ældre, og for det andet skal retningslinjerne følges op, så man ser, hvordan de fungerer i det virkelige liv. 
Der er behov for en kulturændring på ældreområdet i Allerød kommune både fra politisk men også fra forvaltnings side. Jeg har stor ros til overs for de sundhedspersoner, der kommer hos min mor. De er søde og rare og gør deres bedste indenfor de rammer, de nu har fået udstukket for deres arbejde.
Jeg efterlyser bedre ledelse, og det gælder både på det politiske og det forvaltningsmæssige niveau. Der må større forståelse til for borgernes og de pårørendes situation. Jeg er træt af alle de kvalitetsstandarder. Vi taler mennesker og varme hænder -  ikke standarder og kolde hænder.

Publiceret 10 November 2017 15:47

SENESTE TV