DEBAT:

Øget vikarbudget skal modvirke udvanding af normeringen

Carsten Rasmussen, kandidat til byrådet for Venstre

Flere forældre undrer sig sikkert, når de hører Allerøds politikere forsvare den nuværende normering i dagtilbud, men alligevel må aflevere deres børn til en medhjælper, der er alene med 17 børnehavebørn kl. 7.50, fordi en pædagog er blevet syg.  
En af forklaringerne er, at institutionernes vikarbudgetter ikke kun skal dække fravær pga. sygdom. Det skal også dække personalets ”barnets første sygedag,” kompetenceudvikling OG ferier. Der er altså tale om en væsentlig økonomisk post, der altså kræver mere end et vikarbudget på et par pct., hvis virkeligheden i institutionerne skal leve op til normeringerne på papiret!
Vi må som ansvarlige politikere sørge for, at institutionerne har budgettet til at sikre, at normeringer holder – også ved sygdom og i ferier. Og ikke kun indtil efterårsmånederne, som det desværre typisk er tilfældet i dag. Det er simpelthen ikke godt nok, at de nominelle normeringer udvandes på den måde. Lad os fokusere på de reelle normeringer og ikke diskutere tal i et regneark. 
Vi stiller institutionerne og vores dygtige personale i en dårlig situation, når de ikke har mulighed for at benytte vikarer til at dække ind for de kollegaer, der af forskellige årsager er fraværende, mens vi samtidig forventer at normeringen på papiret stemmer overens med virkeligheden. 
Alt snak og vidtløftige planer om at øge normeringen bør stoppe, indtil vi sikrer institutionerne mulighed for reelt at leve op til de normeringer, som vi i dag har på papiret. Jeg vil som kandidat for Venstre arbejde for, at normeringen ikke kun er et tal i et regneark, men faktisk afspejler antallet af voksne i institutionerne.
Hvis du også mener, at det ikke er nok at hæve normeringen på papiret, men at der også være tilstrækkeligt personale i institutionerne, så stem Venstre 21. november.

Publiceret 13 November 2017 14:21

SENESTE TV